back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Στις 10/7 η ανάδειξη της νικήτριας ιδέας για το “Israel at 70: Innovation at its Best 2018”

Διαβάστε επίσης

Φιλόδοξοι και δραστήριοι νέοι που έχουν μία επιχειρηματική ιδέα και θα ήθελαν να την δουν να εξελίσσεται είχαν τη δυνατότητα να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο “Israel at 70: Innovation at its Best 2018”, έως τις 29 Ιουνίου 2018.

Πρόκειται για έναν καινοτόμο επιχειρηματικό διαγωνισμό για όσους θέλουν να δώσουν ώθηση στις ιδέες τους και να διεκδικήσουν ένα σημαντικό έπαθλο: μια θέση στην επιχειρηματική αποστολή στο Ισραήλ, που θα πραγματοποιηθεί 2-6 Σεπτεμβρίου 2018!

Τον διαγωνισμό συνδιοργανώνει η Πρεσβεία του Ισραήλ σε αποκλειστική συνεργασία με τους Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC). Ο εκπρόσωπος της ομάδας που θα αναδειχθεί νικήτρια στον διαγωνισμό θα έχει την ευκαιρία να να συναντηθεί με ισραηλινούς αντιπροσώπους επενδυτικών κεφαλαίων (VC’s) και εταιρειών, angel investors αλλά και στελέχη πολυεθνικών επιχειρήσεων. Επιπλέον εξασφαλίζεται η συμμετοχή του στο φεστιβάλ καινοτομίας «DLD Tel Aviv Innovation Festival», το μεγαλύτερο συνέδριο υψηλής τεχνολογίας του Ισραήλ.

Σοφία Μανίκα: Σκοπός του διαγωνισμού η ανάδειξη ιδέων που θα ενισχύσουν την ελληνική οικονομία

«Ο διαγωνισμός αφορά σε επιχειρηματικά σχέδια που βρίσκονται στο στάδιο ιδέας και αυτή είναι η ιδιαιτερότητα του διαγωνισμού, ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει ιδρυθείσα εταιρεία», σημείωσε η κ. Σοφία Μανίκα, Innovation Manager του Indusrty Disruptors Game Changers, μιλώντας στον Αθήνα 9.84. Ωστόσο, προϋπόθεση αποτελεί οι συμμετέχοντες να έχουν εκπονήσει ένα ισχυρό business plan και η ιδέα να ανταποκρίνεται σε μία βασική ανάγκη της αγοράς ή να προβλέπει ότι πρόκειται να υπάρξει μία βασική ανάγκη. «Οι ιδέες θα διακριθούν για την καινοτομία τους στην διαδικάσια, την τεχνολογία και την μεθοδολογία τους», συμπλήρωσε η κ. Μανίκα.

Σκοπός του διαγωνισμού, που υλοποιείται για 4η συνεχή χρονιά –  φέτος με ανανεωμένη ονομασία – είναι «να αναδείξει καινοτόμες ιδέες με προοπτική εξέλιξης που θα αποτελέσουν ισχυρό μοχλό για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», μας είπε η κ. Μανίκα.

Αναφορικά με την συνεργασία των Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) με την Πρεσβεία του Ισραήλ και την επιχειρηματική αποστολή στο Ισραήλ της νικήτριας ιδέας η κ. Μανίκα σημείωσε ότι: «Είναι μία τεράστια ευκαιρία για την εξέλιξη και την ανάπτυξη των ιδεών. Το Ισραήλ διαθέτει το πιο ώριμο και πιο ισχυρό οικοσύστημα startup επιχειρήσεων παγκοσμίως».

Στις 10 Ιουλίου η ανάδειξη της νικήτριας ιδέας

Οι φιναλίστ θα διαγωνιστούν σε pitching event στις 10 Ιουλίου όπου 5 διακεκριμένοι κριτές από Ελλάδα και ένας από το Ισραήλ θα αναδείξουν τη νικήτρια ιδέα.

Ο Αθήνα 9.84 είναι χορηγός επικοινωνίας.

Νάντια Σκεπετάρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα