back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζεται η κυβερνητική επίθεση κατά του ΣΕΒ

Διαβάστε επίσης

Κορυφώνεται η σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΕΒ με αιχμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που διατέθηκε σήμερα στη Βουλή, καθώς και το ζήτημα που αφορά στο πάγωμα της περικοπής των συντάξεων για το 2019.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγόρησε τον πρόεδρο του Συνδέσμου Φέσσα ότι λειτουργεί με αμιγώς πολιτικά κίνητρα ως λαγός της ΝΔ. Αναφερόμενος στην τροπολογία της ΝΔ για τη μη περικοπή των συντάξεων έκανε λόγο για ιλαροτραγωδία επισημαίνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση και ο Κυριάκος Μητσοτάκη οργάνωσαν ταξίδι στο Βερολίνο για να παρακαλέσουν όπως είπε τη Γερμανία να κοπούν οι συντάξεις. «Αφού τους έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη, τώρα έρχονται να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις με την τροπολογία», δήλωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να υποβαθμίσει τη συζήτηση στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ όσον αφορά την πρόσκληση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη FYROM. Έκανε λόγο για τυπική διαδικασία, ωστόσο είπε ότι το τελικό αποτέλεσμα συναρτάται από την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης της γείτονος.
«Δεν θα απασχολήσει περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα το ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός ο πρωθυπουργός κατά το διήμερο της Συνόδου θα θέσει ως πρώτη προτεραιότητα των ζήτημα των 2 Ελλήνων αξιωματικών. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τετ α τετ Τσίπρα- Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου. Χαρακτήρισε το λιγότερο ακατανόητη αν όχι επιζήμια την παρουσία της κ. Μπακογιάννη στην τελετή ορκωμοσίας Ερντογάν χωρίς καμία συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι πρωτοβουλίες της κ. Μπακογιάννη έχουν χαρακτήρα προσωπικής προβολής και δημοσίων σχέσεων και καμία σχέση με την εξωτερική πολιτική, η οποία δεν μπορεί να καθορίζεται με βάση τις προσωπικές ιδιοτέλειες και την οίηση του καθενός», είπε χαρακτηριστικά. Κάλεσε τη ΝΔ να είναι πιο προσεκτική με τα μηνύματα που εκπέμπει προς την Τουρκία, ειδικά μάλιστα σε μια τέτοια συγκυρία.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού υπογράμμισε ότι δεν αυτά τα πράγματα δεν προαναγγέλλονται. Αυτός που θα αποφασίσει για μία τέτοια κίνηση είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα