back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ταϊλάνδη: Συγκίνηση στη διεθνή κοινότητα – Απεγκλωβίστηκαν τα παιδιά και ο προπονητής τους

Διαβάστε επίσης

Συγκίνηση στη διεθνή κοινότητα καθώς η περιπέτεια των 12 παιδιών και του προπονητή τους που παρέμειναν εγκλωβισμένοι επί 18 μέρες στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη έφτασε στο τέλος της.

Οι αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας

Ένας ένας οι ηγέτες με σχόλιά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης,

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών, συγχαρητήρια στους δύτες της Thai Navy SEALs και σε όλους για την επιτυχή διάσωση των 12 αγοριών και του προπονητή τους από την τρομακτική σπηλιά στην Ταϊλάνδη. Μια υπέροχη στιγμή -όλοι ελεύθεροι, σπουδαία δουλειά».

«Τόσα πολλά που πρέπει να θαυμάσουμε: Την επιμονή των γενναίων αγοριών και του προπονητή τους, και την ικανότητα και την αποφασιστικότητα των διασωστών τους», έγραψε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε στο Twitter: «Πανευτυχής βλέποντας την επιτυχή διάσωση των παγιδευμένων στις σπηλιές της Ταϊλάνδης. Ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθούσε και θα χαιρετήσει την ανδρεία όλων όσοι ενεπλάκησαν».

Το ίδιο και η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, η οποία δεν ξεχνά να αναφερθεί και στον δύτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του, κατά την επιχείρηση διάσωσης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα:

Και ο πρωθυπουργός του Μπουτάν:

Το tweet του Έλον Μασκ

Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε και ο Έλον Μασκ, ο οποίος διέθεσε ένα μίνι-υποβρύχιο, το οποίο όμως δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί:

Οι αναφορές στον αδικοχαμένο δύτη

«Βροχή» οι προσκλήσεις στην παιδική ομάδα ποδοσφαίρου

Η Manchester United με ανάρτησή της στο Facebook, κάλεσε τα δώδεκα παιδιά στο Old Trafford

Να σημειωθεί ότι, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο έχει προσκαλέσει τα 12 αγόρια και τον προπονητή ποδοσφαίρου που έχουν παγιδευτεί σε πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, να παρακολουθήσουν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Μόσχα, μετά την ολοκλήρωση της διάσωσης τους.

Οι πανηγυρισμοί ξεκίνησαν

https://twitter.com/yayqe/status/1016644723514093568

«Δεν είμαστε σίγουροι εάν πρόκειται για θαύμα, για την επιστήμη ή για κάτι άλλο. Και οι δεκτρείς Wild Boars βρίσκονται εκτός σπηλαίου», γράφουν στο Facebook οι Thai navy Seals.

Στο σπήλαιο μπήκαν 19 δύτες. Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι άρχισαν να απεγκλωβίζονται τα τελευταία παιδιά. Παρά τις ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή, οι συνθήκες εντός του σπηλαίου δεν έχουν αλλάξει σημαντικά.

 

Οκτώ από τα παιδιά διασώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που διεξήχθησαν Κυριακή και Δευτέρα.

Στις επιχειρήσεις που διεξήχθησαν την Κυριακή και τη Δευτέρα, απεγκλωβίστηκαν τα πρώτα οκτώ παιδιά, τα οποία αφού απομακρύνθηκαν από τη σπηλιά, μεταφέρθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο νοσοκομείο της Τσιάνγκ Ράι με τους γιατρούς να δηλώνουν ότι είναι καλά στην υγεία τους, χωρίς πυρετό και σε πλήρη διαύγεια

Ένα από τα οκτώ παιδιά παρουσίαζε φλεγμονή στους πνεύμονες, ενώ ένα άλλο είχε χαμηλό καρδιακό ρυθμό, ωστόσο και τα δύο παρουσιάζουν βελτίωση.

Οι οικογένειες των τεσσάρων παιδιών που διασώθηκαν πρώτα, κατάφεραν να δουν τα παιδιά τους από ένα παράθυρο του νοσοκομείου.

«Είναι καλά στην υγεία τους, τόσο από σωματική όσο και από ψυχολογική άποψη», δήλωσε ο στέλεχος του υπουργείου Υγείας

Τα παιδιά αναμένεται να μείνουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση προληπτικά, μία εβδομάδα.

 

Δύο καλλιτέχνες από την Ταϊλάνδη δημιούργησαν μία γελοιογραφία που απεικονίζει τις προσπάθειες για τη διάσωση και έγινε viral στο Facebook.

Απεικονίζει 13 άγριους αγριόχοιρους που κολυμπούν από ένα στενό υποβρύχιο σπήλαιο μαζί με δεκάδες άλλα ζώα, τα οποία αντιπροσωπεύουν τις χώρες που συμμετέχουν στις προσπάθειες διάσωσης.

Το κινούμενο σχέδιο, που δημιουργήθηκε από το Sisidea κοινοποίησε ακόμα και το βασιλικό ναυτικό της Ταϊλάνδης.

 

«Η ευχάριστη είδηση της ημέρας έρχεται από την Ταϊλάνδη»

«Τα παιδιά σώθηκαν. Γρήγορα να βρεθούν στη ζεστή αγκαλιά των γονιών τους», έγραψε στο Twitter η Φώφη Γεννηματά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα