back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δ. Τζανακόπουλος: Δεν αποδεχόμαστε συμπεριφορές που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο

Διαβάστε επίσης

«Η ελληνική πλευρά θέλει καλές σχέσεις με όλα τα κράτη αλλά επιμένει στο ότι δεν είναι δυνατό να αποδεχόμαστε συμπεριφορές που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και δεν δείχνουν σεβασμό προς το ελληνικό κράτος».

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος,  σχολιάζοντας  την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο σύμφωνα με το Reuters, δηλώνει ότι θα απαντήσει «με τον ίδιο τρόπο», στην απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα  ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «η Ελλάδα θέλει καλές σχέσεις με όλα τα κράτη, αλλά δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε συμπεριφορές που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και δεν σέβονται τις ελληνικές αρχές».

«Θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η Ελλάδα απελαύνει δύο Ρώσους διπλωμάτες και απαγορεύει την είσοδο σε άλλους δύο, κατηγορώντας τους ότι έχουν προβεί σε παράνομες ενέργειες στην ελληνική επικράτεια, συμπεριλαμβανομένης της απόπειρας αλίευσης πληροφοριών, της προσπάθειας χρηματισμού κρατικών λειτουργών και της απόπειρας παρέμβασης στο θέμα της FYROM.

«Η Ελλάδα, όταν είχε προκύψει η υπόθεση Σκριπάλ, δεν είχε απελάσει Ρώσους διπλωμάτες καθώς δεν υπήρχαν αποδείξεις, ενώ τώρα υπάρχουν στοιχεία που αφορούν την εθνική ασφάλεια και λαμβάνονται μέτρα», δήλωσαν διπλωματικές πηγές αναφορικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα