back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ετοιμάζει το δρόμο προς τις κάλπες το Μαξίμου

Διαβάστε επίσης

Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου διατείνεται πως κινείται στην κατεύθυνση της εξάντλησης της τετραετίας και μάλιστα «αγκαζέ» με τους ΑΝΕΛ και τον Π. Καμμένο η στρατηγική της κυβέρνησης σε πολιτικό και επικοινωνιακό επίπεδο, καθώς και τα μέτωπα που επιλέγει να ανοίξει με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις, εμπεριέχει σαφώς προεκλογικά χαρακτηριστικά και παραπέμπει ευθέως σε μια ιδιότυπη πολεμική προετοιμασία για την τελική μάχη στις εθνικές κάλπες.

Σε αυτό συνηγορούν : Οι επιθέσεις του πρωθυπουργού στον ΣΕΒ και η προσπάθεια ταύτισης της «αντικοινωνικής» του στάσης με τη Νέα Δημοκρατία του Κ. Μητσοτάκη, οι υπαινιγμοί του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η δημιουργία νέου κόμματος από τους Δ. Καμμένο και Τ. Μπαλτάκο αποσκοπούν στο να μεταβληθούν σε εν δυνάμει «δεκανίκι» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να αποδυναμωθεί το κόμμα του Π. Καμμένου, η «προπαγανδιστική» αντεπίθεση του Μεγάρου Μαξίμου μέσα από φίλα προσκείμενα στην σημερινή διακυβέρνηση ΜΜΕ με τη δημοσιοποίηση αμφιβόλου αξιοπιστίας δημοσκοπήσεων, που στόχο έχουν να θολώσουν την εικόνα της διαφοράς με τη ΝΔ, καθώς επίσης και ανάδειξη της παρουσίας της Ν. Μπακογιάννη στην ορκωμοσία Ερντογάν σε μείζον πολιτικό θέμα, που δείχνει πως οι κυβερνώντες επιχείρησαν να «παραστήσουν» τους τουρκοφάγους στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων για να εξισορροπήσουν τις απώλειες από το Μακεδονικό και τη συμφωνία των Πρεσπών.

Η επιλογή της κυβέρνησης να αντιμετωπίζει με όρους ευκαιριακής εσωτερικής κατανάλωσης όλα τα γεγονότα, που άπτονται των εθνικών, οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων της χώρας, αν μη τι άλλο προετοιμάζει το έδαφος για την τελική αναμέτρηση με τους πολιτικούς της αντιπάλους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το Μέγαρο Μαξίμου δεν αναζητά την ίδια στιγμή και την θωράκιση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και εσωτερικής συνοχής. Η αποφυγή της εσωτερικής γκρίνιας για τα έργα και τις αρνητικές ημέρες κορυφαίων υπουργών τα τελευταία 24ώρα επιχειρείται με επιδέξιους ελιγμούς από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, ώστε και τα μέλη της κυβέρνησης να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα και οι βουλευτές του κόμματος να εκτονώνουν τις αντιδράσεις τους προς τα πρόσωπα τους, δια της επαπειλούμενης απόφασης του πρωθυπουργού για ανασχηματισμό, που μπορεί να προκύψει από το περίφημο βαθμολόγιο που γίνεται στο εσωτερικό της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα