Oμάδα από ατσάλι η Κροατία κέρδισε την Αγγλία με ανατροπή στην παράταση και έγραψε ιστορία στο Μουντιάλ. Η ταξιαρχία του Ντάλιτς έκλεψε τη δόξα της αρμάδας του Μπλάζεβιτς που στο Μουντιάλ της Γαλλίας είχε κατακτήσει την 3η θέση. Τώρα απέναντι στη Γαλλία θα κυνηγήσει άλλη μια υπέρβαση. Όμως πλέον τίποτα δεν είναι αδύνατο…

Η Αγγλία ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ και να φέρει το ματς στα μέτρα της. Ο Τρίπιερ στο 5΄ εκτέλεσε φάουλ με τη μαεστρία του Μπέκαμ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ήταν το πρώτο του γκολ με το εθνόσημο (σε 12 αγώνες) και το πρώτο τέρμα του από τον Φεβρουάριο του 2016 (είχε σκοράρει στον αγώνα της Τότεναμ με τη Γουότφορντ)

Ταυτόχρονα έγινε μόλις ο δεύτερος Άγγλος διεθνής που σκοράρει με φάουλ σε Μουντιάλ από το 1966. Ο άλλος ήταν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ το 1998 και το 2006

Με αυτό του Τρίπιερ η Αγγλία έφτασε τα 9 γκολ από στατικές φάσεις στο φετινό Μουντιάλ, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα εδώ και 52 χρόνια.

Η ομάδα του Σαουθγκέιτ θα μπορούσε να καθαρίσει τη «μπουγάδα» στο 30΄ όταν ο Σούμπασιτς απέκρουσε στο τετ α τετ με τον Κέιν. Εκείνος πήρε το ριμπάουντ και σούταρε ξανά, η μπάλα κόντραρε και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στη δεύτερη προσπάθεια ωστόσο ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ.

Οι Κροάτες μπήκαν αποφασισμένοι στο β΄ ημίχρονο ενώ οι Άγγλοι οπισθοχώρησαν και το πλήρωσαν. Στο 68΄ η σέντρα του Βρσάλκο βρήκε σε ανισσοροπία την αγγλική άμυνα. Ο Γουόκερ έχασε τον Πέρισιτς, που σκόραρε με προβολή (1-1).

Πλέον μόνο ο Ντάβορ Σούκερ (6) έχει περισσότερα γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο από τον Ίβαν Πέρισιτς (4) για την Κροατία.

Ο Πέρισιτς τέσσερα λεπτά αργότερα παραλίγο να κάνει το 2-1 αλλά το σουτ που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα στη ρίζα του δοκαριού. Η Κροατία πίεσε για να πετύχει άλλο ένα γκολ και να αποφύγει την 3η συνεχόμενη παράταση σε παιχνίδι της αλλά δεν τα κατάφερε.

Στην παράταση οι καλές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες ήταν ελάχιστες. Τη μεγαλύτερη ευκαιρία είχε η Κροατία στο 105΄ με τον Μάντζουκις ο οποίος σούταρε εξ επαφής και ο Πίκφορντ απέκρουσε με το πόδι.

Aλλά οι Κροάτες δεν το έβαλαν κάτω και στο 109′ αποζημιώθηκαν με το γκολ που πέτυχε ο Μάτζουκιτς εκμεταλλευόμενος την ολιγωρία του Στόουνς.

Γήπεδο: Μόσχα Λουζνίκι

Κροατία-Αγγλία 2-1

Σκόρερ: 68΄Πέρισιτς, 109΄Μάντζουκιτς – 5΄ Τρίπιερ

Διαιτητής: Τσακίρ (Τουρκία)

Συνθέσεις:

ΚΡΟΑΤΙΑ: Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Ρέμπιτς, Μάντζουκιτς, Πέρισιτς

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Χέντερσον, Τρίπιερ, Λίνγκαρντ, Άλι, Γιανγκ, Στέρλινγκ, Κέιν