back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Π. Σκουρλέτης: Αυτοδιοικητικές και Ευρωεκλογές μαζί τον Μάιο του 2019

Διαβάστε επίσης

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσαν οι τροπολογίες των 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, επιχείρησε ο Πάνος Σκουρλέτης, κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια για τον «Κλεισθένη 1».

Αφού αποδέχτηκε τη ρύθμιση για αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές ταυτόχρονα τον Μάιο του 2019, ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι οι  αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με την απλή αναλογική και οι εθνικές τον Οκτώβριο του 2019. Απέδωσε δε την αλλαγή των ημερομηνιών των αυτοδιοικητικών εκλογών από τον Οκτώβριο του 2019 την ίδια Κυριακή με τις ευρωεκλογές, πρώτον στην ομαλή μετάβαση από τον «Καλλικράτη» στον Κλεισθένη και δεύτερον στις αιτιάσεις ορισμένων αυτοδιοικητικών παραγόντων που μιλούσαν για αντισυνταγματικότητα της διάταξης του νομοσχεδίου, σε περίπτωση που παρατεινόταν ο πενταετής χρόνος της θητείας των αιρετών αρχόντων.

Η επιχειρηματολογία Σκουρλέτη προκάλεσε το παρατεταμένο ειρωνικό χειροκρότημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για  μικροπολιτικά σχέδια της κυβέρνησης να αλλάζει συνεχώς το χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών ανάλογα με ό,τι την συμφέρει.  Για «κυβέρνηση για γέλια και για κλάματα» έκανε λόγο ο εισηγητής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, ενώ η ΔΗΣΥ, μέσω του Θανάση Θεοχαρόπουλου  ζήτησε την παραίτηση Σκουρλέτη για απόλυτη ανακολουθία απόψεων, τονίζοντας ότι όποτε και αν γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές ο χώρος της κεντροαριστεράς είναι ισχυρός.

«Μέχρι χθες ο κ. Σκουρλέτης ορκιζόταν ότι οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του ’19», έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Σήμερα αποφάσισε ότι είναι καλύτερο να γίνουν τον Μάιο! Ενδεικτικό της προχειρότητας με την οποία οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αντιμετωπίζουν τα μικρά και τα μεγάλα της ζωής μας».

 

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα