back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η ελληνική start-up Geabit βραβεύεται από την Ισραηλινή Πρεσβεία

Διαβάστε επίσης

Την καταληκτική εκδήλωση του διαγωνισμού που είχαν προκηρύξει για ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις διοργάνωσαν στον χώρο του ICT στην οδό Βλαχάβα η Πρεσβεία του Ισραήλ και οι Industry Disruptors Game Changers.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πέντε επιχειρήσεις παρουσίασαν τα μέλη, τις ιδέες και τους τρόπους υλοποίησής τους σε προϊόντα και υπηρεσίες που μπορούν να προσελκύσουν τους υποψήφιους πελάτες. Μέσα από πεντάλεπτες παρουσιάσεις, οι υποψήφιοι επιχείρησαν να πείσουν την πενταμελή κριτική επιτροπή, που αποτελείτο από ιδρυτές start-ups και επιτελικά στελέχη οργανισμών τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας από Ελλάδα και Ισραήλ, ότι η πρότασή τους αξίζει να κερδίσει το πρώτο βραβείο, που αντιστοιχεί σε ένα τετραήμερο ταξίδι στο Τελ Αβίβ στις 2-6 Σεπτεμβρίου. Ο εκπρόσωπος της νικήτριας ομάδας θα συνοδεύσει την επιχειρηματική αποστολή, η οποία θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε επιταχυντές και εταιρείες, καθώς και στο Φεστιβάλ Καινοτομίας του Τελ Αβίβ.

Οι πέντε υποψήφιες επιχειρήσεις επικεντρώνονται στην τεχνολογία, έχουν ήδη κάνει τα πρώτα τους βήματα στον επιχειρηματικό στίβο, αποτελούν ανεξάρτητες εταιρείες και όχι θυγατρικές κάποιας μεγάλης επιχείρησης και υπέβαλαν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 29 Ιουνίου. Στις παρουσιάσεις τους αναφέρθηκαν με συντομία στον τρόπο λειτουργίας των εφαρμογών που ανέπτυξαν, στους στόχους και τις επόμενες κινήσεις τους, με έμφαση στην προσφορά προσβάσιμων υπηρεσιών στους πελάτες-χρήστες και στη συνέχεια απάντησαν σε ερωτήσεις της κριτικής επιτροπής.

Μετά από μια δίωρη διαδικασία, ανακοινώθηκε η νικήτρια επιχείρηση: είναι η geabit, που θέλει να αντιμετωπίσει τα χρόνια προβλήματα του αγροδιατροφικού τομέα στην Ελλάδα, ώστε να παραχθεί περισσότερη τροφή και να ξεπεραστούν τα εμπόδια που σχετίζονται με τον καιρό. Στόχος της η ακριβής πρόβλεψη για την προστασία των καλλιεργειών. Αναπτύχθηκε από δύο αδέρφια με καταγωγή από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας, τους Βαγγέλη και Θανάση Καραθάνο, φοιτητές μηχανικής και διοίκησης επιχειρήσεων αντιστοίχως.

Η απόφαση της κριτικής επιτροπής προέκυψε μετά από δεκάλεπτη διαβούλευση, αλλά ήταν ομόφωνη, δίνοντας την ευκαιρία στον 19χρονο Βαγγέλη Καραθάνο να αποκτήσει γνώσεις και τεχνογνωσία από την επικείμενη φθινοπωρινή επίσκεψή του στο Τελ Αβίβ.

Γιώργος Κυριακίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα