back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χωρίς… Ελλάδα στην αυζέντα το Eurogroup – H σκυτάλη στον ESM

Διαβάστε επίσης

“Η Ελλάδα δε θα μας απασχολήσει στο επόμενο Eurogroup” δήλωνε χαρακτηριστικά την προηγούμενη Τρίτη Ευρωπαίος αξιωματούχος. Κι αυτό…. αποτελεί καλή είδηση, με δεδομένη την απόφαση του προηγούμενου Συμβουλίου των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος.

Ωστόσο, η ίδια σύνθεση με άλλο «καπέλο», αυτό του Συμβουλίου των διοικητών του ESM, καλείται σήμερα να εγκρίνει το συμπληρωματικό μνημόνιο (sMoU) το οποίο σφραγίζει την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και δίνει τη σκυτάλη στην Κομισιόν για να εντάξει την Ελλάδα στο πρόγραμμα ενισχυμένης εποπτείας. Η σχετική πρόταση της Επιτροπής ανακοινώθηκε, χθες.

Στο σημερινό eurogroup (16.00) θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην εμβάθυνση της ΟΝΕ, με αφορμή τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου. Παράλληλα, οι υπουργοί θα συζητήσουν την πορεία της Οικονομίας της Ευρωζώνης, με βάση τη θερινή ενδιάμεση Εκθεση που θα παρουσιάσει η Κομισιόν, αλλά και τον προυπολογισμό του 2019.

Τέλος, σε επίπεδο κρατών-μελών, το eurogroup θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα των αποστολών σε Ισπανία (Απρίλιο) και Ιρλανδία (Μάιο), στο πλαίσιο της εποπτείας των οικονομιών των δύο χωρών.

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα