back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μόνο από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων τα φάρμακα άνω των 1.000 ευρώ μέχρι νεωτέρας

Διαβάστε επίσης

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί η απόφαση του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ για τη χορήγηση φαρμάκων αξίας άνω των 1.000 ευρώ μόνο από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και των δημόσιων νοσοκομείων.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τους φαρμακοποιούς, ανεπίσημα δηλώνει ότι η ρύθμιση αυτή μπορεί να επανεξεταστεί στο πλαίσιο διορθώσεων που θα γίνουν στον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή παραμένει σε ισχύ, κάτι που σημαίνει ότι οι ασθενείς και οι συγγενείς τους θα υποστούν την ταλαιπωρία της αναζήτησης των φαρμάκων που χρειάζονται από φαρμακείο σε φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ και από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, περιμένοντας σε μεγάλες ουρές και σε λίστες αναμονής.

ΠΦΣ: Δεδομένη η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων

Όπως μάλιστα λέει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων είναι δεδομένη καθώς τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ είναι λίγα σε σχέση με τις ανάγκες του πληθυσμού.

Είναι γνωστό άλλωστε το φαινόμενο της αναζήτησης φαρμάκου από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ή της διάθεσης ενός φαρμάκου μετά από ημέρες και ύστερα από παραγγελία.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ με τη νέα ρύθμιση στοχεύει στον έλεγχο του κόστους για τη χορήγηση ακριβών φαρμάκων στους ασφαλισμένους, μέσω της περικοπής του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών.

Πάντως, δεν αποκλείεται η αναθεώρηση του θέματος, από τη στιγμή που προκύψουν ενδείξεις πως προκαλείται πρόβλημα στη φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών.

Οι όποιες αλλαγές αναμένεται να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο διορθώσεων στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα