back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Επίσημη Επίσκεψη Τραμπ Στη Βρετανία Μετά Τη Σύνοδο Του ΝΑΤΟ

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα πραγματοποιήσει, όπως είναι προγραμματισμένο, την επίσημη επίσκεψή του στη Βρετανία, παρά τις παραιτήσεις στην κυβέρνηση της Τερέζας Μέι, του επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Μπόρις Τζόνσον και του υπουργού αρμόδιου για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις.

«Ο πρόεδρος συνεχίζει να προσμένει με ανυπομονησία τη συνάντησή του με την πρωθυπουργό (Τερέζα Μέι) την 13η Ιουλίου με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της ειδικής σχέσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Βρετανίας» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Σάντερς πριν λίγες μέρες.

Η Τερέζα Μέι χτες στην συνάντηση των 29 ηγετών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας- ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ, να θέσει το θέμα της επίθεσης με τον νευροτοξικό παράγοντα novichok στην συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν την ερχόμενη εβδομάδα.

Η βρετανή πρωθυπουργός είπε στους ηγέτες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ, ότι ήρθε η ώρα να επιπλήξουν την «κακοήθη συμπεριφορά» της Ρωσίας, η οποία “υπονομεύει τη δημοκρατία και βλάπτει τα συμφέροντά της” σε όλο τον κόσμο.

Τι ζήτησε η Μέι από τον Τραμπ


Η Downing Street κατέστησε σαφές ότι αναμένει από τον Τραμπ (
στην συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Ελσίνκι τη Δευτέρα) , να αναφερθεί στην επίθεση με novichok κατά του πρώην ρώσου κατασκόπου Σεργκέι Σπρίπαλ και της κόρης του, Γιούλια, που στοίχησε τη ζωή και σε μία βρετανή υπήκοο, την Dawn Sturgess αυτήν την εβδομάδα .

Οι βρετανοί υπουργοί ανησυχούν ότι οι διμερείς συνομιλίες, αμέσως μετά την πρώτη επίσημη επίσκεψη του αμερικανικού προέδρου στη Βρετανία, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μία συμφωνία που θα μπορούσε να βλάψει το ΝΑΤΟ ή να εντείνει τις εντάσεις στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης.

Εντούτοις, η Μέι ,εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση του Τραμπ να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο, υποδεικνύοντας ότι αυτή η συνάντηση μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία να μετριαστούν οι εντάσεις με τη Δύση και να μειωθεί ο κίνδυνος μελλοντικών αντιπαραθέσεων.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα