back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυξάνεται η κίνηση σε εθνικές οδούς και λιμάνια

Διαβάστε επίσης

Με σύμμαχο τους τον καλοκαιρινό καιρό οι εκδρομείς του Ιουλίου εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα.

Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι το λιμάνι του Πειραιά, που η πληρότητα των πλοίων σε πολλές περιπτώσεις φτάνει το ποσοστό του 95%, στα δημοφιλή νησιά όπως η Ίος, η Σαντορίνη, η Νάξος, η Πάρος και η Μύκονος.

Αυξημένη η επιβατική κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου

Αύξηση κατά 5%- 10% στην επιβατική κίνηση παρουσιάζεται τα τελευταία δύο 24ωρα στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ποσοστό που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πρακτόρων αναμένεται να φτάσει ακόμη και το 20% μέσα στις επόμενες μέρες.

Χαρακτηριστικό στοιχείο στο λιμάνι του Πειραιά, είναι η πληρότητα των πλοίων που σε πολλές περιπτώσεις φτάνει σήμερα το ποσοστό του 95%, ιδιαίτερα στα δημοφιλή νησιά όπως Ίος , Σαντορίνη, Νάξος , Πάρος και Μύκονος. Ποσοστό, που ενδεχομένως να πιάσει ειδικά σε αυτά τα νησιά «ταβάνι» μέσα στο Σαββατοκύριακο καθώς υπάρχει ήδη από το πρωί μεγάλη ζήτηση για εισιτήρια σε πολλά ταξιδιωτικά γραφεία.

Πληρότητα 100% εμφανίζουν τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό που αναχωρούν ανά μια ώρα από το λιμάνι, με πιο δημοφιλείς προορισμούς μέχρι στιγμής την Αίγινα και το Αγκίστρι. Οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν στα περσινά επίπεδα, από 35 ευρώ το εισιτήριο για τον επιβάτη και στα 80 ευρώ το όχημα. Ωστόσο ορισμένες ναυτιλιακές εταιρείες κάνουν ειδικές προσφορές για το αμάξι της τάξης του 30% (μείωση από 26-30 ευρώ) εφόσον εγγραφείς μόνιμο μέλος στην εταιρεία.

Η εικόνα από το διάστημα 1-11 Ιουλίου ήταν κάπως διαφορετική για το επιβατικό κοινό, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, συγκριτικά πάντα με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο για τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου.

Από 1 – 11 Ιουλίου η επιβατική κίνηση εμφανίζεται στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Συγκεκριμένα, το 2017 και την περίοδο 1-11 Ιουλίου είχαν εκτελεστεί 219 δρομολόγια με 187.224 επιβάτες από το λιμάνι του Πειραιά. Το 2018 από 1-11 Ιουλίου από το λιμάνι του Πειραιά έγιναν 229 δρομολόγια με 184.465 επιβάτες.

Από το λιμάνι της Ραφήνας εκτελέστηκαν το 2017 μέσα στην ίδια περίοδο 170 δρομολόγια με 64.619 επιβάτες. Αντίστοιχα το έτος 2018 καταγράφηκαν από 1-11 Ιουλίου 148 δρομολόγια με 62.695 επιβάτες.

Από Λαύριο εκτελέστηκαν πέρυσι την ίδια περίοδο 65 δρομολόγια πλοίων με 15.572 επιβάτες. Φέτος από την 1η Ιουλίου μέχρι στις 11 Ιουλίου εκτελέστηκαν 65 δρομολόγια και 15.684 επιβάτες.

Αύξηση της τάξεως του 10% σε σχέση με τον Ιούνιο παρουσίασε και η κίνηση στα ΚΤΕΛ Κηφισού.

Τριήμερο με ηλιοφάνεια και ζέστη

Πρώτο Σαββατοκύριακο, μετά από μεγάλο διάστημα, με καλό καιρό, και όχι βροχές και καταιγίδες, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι και μόνο λίγες νεφώσεις με βροχές θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Τέλος, η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο

Στην Αττική, γενικά αίθριος καιρός, βόρειοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, καλοκαιρία και ο υδράργυρος από 19 έως 36 βαθμούς.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις το απόγευμα και η θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος καιρός και το θερμόμετρο από 21 έως 34 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ηλιοφάνεια, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις θερμές ώρες, βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 15 έως 34 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, ήλιος με λίγα σύννεφα το απόγευμα και ο υδράργυρος από 15 έως 35 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, ήλιος και η θερμοκρασία έως 31 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, γενικά αίθριος καιρός, βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 23 έως 31 βαθμούς.

Κώστας Κορέλλης – Δέσποινα Μπαρδάκου  -Δημήτρη Πέρρο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα