back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πρωτιά στα Environmental Awards 2018 για την E-LA-WON – Χρυσό βραβείο για τις περιβαλλοντικές αρχές και δράσεις της

Διαβάστε επίσης

Aπό χρυσή σε χρυσή βράβευση περνάει η εταιρεία E-LA-WON, η οποία κατέκτησε μόλις πριν από μερικές ημέρες ακόμη μία χρυσή διάκριση για τις καλές πρακτικές, την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία στα βραβεία Environmental Awards 2018.

«Με συναισθήματα χαράς αλλά και περηφάνιας υποδεχτήκαμε στην E-LA-WON το χαρμόσυνο γεγονος. Αυτό το βραβείο δίνει το έναυσμα για περισσότερη “υπεύθυνη καλλιέργεια” και κινητροδοτεί και άλλους πλέον παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα για περισσότερη ευαισθησία στην περιβαλλοντική προστασία», είπε στον Αθήνα 9.84 ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Ιωάννης Καμπούρης.

«Την έμπνευση της οικολογικής συνείδησης μας την μεταλαμπάδευσέ ο οικουμενικός πατριάρχης Ίμβριος, φίλος και πνευματικός πατέρας, ο οποίος ευαισθητοποιεί τα πλήθη γι’ αυτό και αποκαλείται και “πράσινος πατριάρχης”», πρόσθεσε.

Αμέσως μετά τη βράβευση της E-LA-WON ο κ. Καμπούρης επεσήμανε ότι: «Η συμβολή της E-LA-WON στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη είναι καθοριστική καθ’ όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Στην αλυσίδα παραγωγής, αυτά που αποκαλούνται “απόβλητα” στην Ε-LA-WON τα μετατρέπουμε σε πολύτιμα χρήσιμα συστατικά τόσο για μας, όσο και για άλλους φορείς. Ακολουθώντας τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας δε ρυπαίνουμε το περιβάλλον. Επίσης προβαίνουμε στην ορθολογική διαχείριση των παραγομένων “αποβλήτων”, υλοποιώντας στην πράξη το πώς η E-LA-WON κάνει πράξη την αειφορία και τη βιώσιμη γεωργία. Παράλληλα οι περιβαλλοντικοί δείκτες που αφορούν στη λειτουργία της αυξάνονται συνεχώς».

Σε ένα διαγωνισμό με έντονο ανταγωνισμό και συμμετοχές επιχειρήσεων που αποτελούν ηχηρά ονόματα στον κλάδο τους, τόσο για την συνολική επιχειρηματική τους δραστηριότητα όσο και για την περιβαλλοντική ευαισθησία τους και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζουν, η E-LA-WON κατάφερε να κατακτήσει το Gold Award, μέσω αδιάβλητης διαδικασίας από ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή Επιστημόνων και Εxperts σε θέματα περιβάλλοντος.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τα βραβεία Environmental Awards 2018 αποτελούν τον πλέον σημαντικό θεσμό επιβράβευσης δράσεων και πρωτοβουλιών για το περιβάλλον.

«Τα βραβεία “Environmental Awards” έχουν στόχο να δημιουργήσουν συνθήκες ευγενούς συναγωνισμού μεταξύ των συμμετεχόντων με σκοπό την προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας, καθώς επίσης να αναδείξουν την κοινωνική συνεισφορά επιχειρήσεων και οργανισμών στην υλοποίηση δράσεων για περιβαλλοντική αναβάθμιση», ανέφερε η πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων Δρ. Κάτια Λαζαρίδη, αναπληρώτρια Πρύτανης του Χαροκοπείου και καθηγήτρια της Σχολής Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένης Οικονομίας.

Με τη βράβευση αυτή, που αφορά εταιρική βράβευση, η E-LA-WON ξεπερνά τις 45 διακρίσεις τόσο στον οργανοληπτικό τομέα όσο και στο packaging και την καινοτομία.

Νάντια Σκεπετάρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα