back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φοροελαφρύνσεις και στοχευμένες κοινωνικές παρεμβάσεις στην ατζέντα του Μαξίμου

Διαβάστε επίσης

Φοροελαφρύνσεις, καθώς και στοχευμένες παρεμβάσεις για τα μεσαία και ασθενέστερα στρώματα περιλαμβάνει η ατζέντα του κυβερνώντος κόμματος, με την συζήτηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ να επικεντρώνεται στο πως θα αξιοποιηθεί, σε συνεννόηση και με το οικονομικό επιτελείο, δημοσιονομικός χώρος 750-800 εκατομμυρίων που, όπως επισημαίνεται από παράγοντες της Κουμουνδούρου, «αποτυπώνεται στο Μεσοπρόθεσμο».

«Έχουμε δυνατότητα να εντάξουμε στο προϋπολογισμό 2019 μόνιμες ελαφρύνσεις. Το ερώτημα είναι που θα κατανεμηθούν», σημείωναν κομματικές πηγές μετά την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου έγινε μία πρώτη συζήτηση με το βλέμμα στην «επόμενη ημέρα» και στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.
Την επόμενη εβδομάδα ενδεχομένως να συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στα τέλη Αυγούστου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή όπου και θα αποτυπωθεί το τελικό σχέδιο για την επόμενη χρονιά. Θα έχει  προηγηθεί η ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος και το πέρασμα στη μεταμνημονιακή περίοδο που στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος συζητείται να συνδυαστούν με την παρουσία Τσίπρα στο Καστελόριζο, αλλά και με ειδική εκδήλωση στην Πνύκα στην οποία θα προσκληθούν και κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Συνεδριάζει το μεσημέρι η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Μετά το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ που σηματοδότησε την Τρίτη την απαρχή μίας σειράς  κομματικών συνεδριάσεων, με ορίζοντα την παρουσία Τσίπρα στη ΔΕΘ, στις 8-9 Σεπτεμβρίου και το σχέδιο που θα παρουσιάσει εκεί για την μεταμνημονιακη Ελλάδα, τη σκυτάλη παίρνει την Τετάρτη η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, η συνεδρίαση της οποίας θα  ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται όχι μόνο να ασκήσει εφ’ όλης της ύλης σκληρή κριτική σε μια κυβέρνηση που κατά την Πειραιώς «παραπαίει», αλλά και να στείλει εσωκομματικό μήνυμα εγρήγορσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αποφυγής… θερινής ραστώνης. Και τούτο διότι μπορεί στην Πειραιώς να θεωρούν πως για την κυβέρνηση βασικό σενάριο αποτελούν οι εκλογές τον Μάιο 2019, εκτιμούν ωστόσο ότι πολιτικές εξελίξεις μπορεί να προκύψουν από δω και πέρα ανά πάσα στιγμή και η ΝΔ πρέπει να παραμένει σε κατάσταση ετοιμότητας.
Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη, που έρχεται την επομένη της δημοσιοποίησης εγγράφων από την  αξιωματική αντιπολίτευση για την υπόθεση της εταιρείας Δίοδος της οικογένειας Τσίπρα, αναμένεται να κινηθεί σε πολύ υψηλούς τόνους για όλα τα τρέχοντα ζητήματα, από την οικονομία και τις «βαρύτατες δεσμεύσεις για την επόμενη ημέρα», μέχρι τη συμφωνία των Πρεσπών,  ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιχειρήσει να δώσει εκ νέου το στίγμα και για το σχέδιο της ΝΔ το οποίο θα παρουσιάσει κατά τη δική του επίσκεψη στην ΔΕΘ, στις 15-16 Σεπτεμβρίου. Εκεί πέραν των δεσμεύσεων για μειώσεις φόρων και εισφορών και για ταχεία υλοποίηση τολμηρών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αναμένεται να μιλήσει πιο αναλυτικό και για την θέση της ΝΔ για ένα «διαφορετικό ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα