back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ταϋλάνδη: «Ήταν θαύμα που μας βρήκαν»

Διαβάστε επίσης

Ντυμένα με την εμφάνιση της ομάδας τους, τους Wild Boars, τα 12 αγόρια και ο προπονητής τους, που μονοπώλησαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον με την πρωτοφανή περιπέτειά τους στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ της Ταϋλάνδης, στάθηκαν μπροστά στους δημοσιογράφους.

Ορισμένα έγνεψαν ευχαριστώ. «Ήταν θαύμα που μας βρήκαν», ήταν η πρώτη τους δήλωση στην ερώτηση πώς αισθάνθηκαν όταν Βρετανοί δύτες τα εντόπισαν στα άδυτα του σπηλαίου.

Ταϋλάνδη

«Έχουν ανακτήσει τις δυνάμεις τους», διαβεβαίωσε απευθυνόμενος πρώτος προς τους δημοσιογράφους αξιωματούχος γιατρός. «Ανυπομονούν να φάνε σπιτικό φαγητό. Μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους και να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή», τόνισε συμπληρώνοντας ότι και η ψυχική τους κατάσταση «είναι σχετικά καλή».

Έχουν πάρει κατά μέσον όρο τρία κιλά μετά την περιπέτειά τους, ενώ τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν ήταν “καλά”.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου, η ποδοσφαιρική ομάδα συμμμετείχε σε «ασκήσεις καλλιέργειας αυτοπεποίθησης» την τελευταία τους βραδιά στο νοσοκομείο.

Με νερό της βροχής και χωρίς καθόλου τρόφιμα παρέμειναν επί εννέα ημέρες μέσα στο σπήλαιο

Τα περισσότερα από τα 12 μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας που παρέμειναν εγκλωβισμένα μαζί με τον 25χρονο προπονητή τους επί 17 ημέρες μέσα στο πλημμυρισμένο σπήλαιο της βόρειας Ταϋλάνδης και απεγκλωβίστηκαν πριν από λίγες ημέρες, γνώριζαν κολύμπι, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο, διαψεύδοντας όσους υποστήριζαν ότι η διάσωση ήταν εν μέρει δύσκολη επειδή τα παιδιά δεν ήξεραν κολύμπι. Η αλήθεια, υποστήριξε ο Έικ, είναι ότι η στάθμη του νερού ανέβηκε πάρα πολύ γρήγορα, σχεδόν τρία μέτρα. Δεν μπορούσαν καν να ακούσουν τη βροχή.

Ταϋλάνδη

Ο ίδιος επισήμανε ότι “Οι Αγριόχοιροι” δεν είχαν μαζί τους τρόφιμα μέσα στο σπήλαιο.

Ένα από τα διασωθέντα παιδιά, ο 14χρονος Αντούλ Σαμ-Ον, ο οποίος είναι εκείνος που απάντησε στα αγγλικά στους βρετανούς διασώστες που εντόπισαν την ομάδα, περιέγραψε το “θαύμα” της διάσωσής τους.

«Φοβόμουν ότι δεν θα επέστρεφα στο σπίτι μου, ότι θα με μάλωνε η μητέρα μου», είπε ένα άλλο παιδί.

«Πίναμε νερό μόνο από τους σταλακτίτες» είπε από την πλευρά του ο 15χρονος Πορντσάι Καμλουάν, διευκρινίζοντας ότι επί εννέα ημέρες τα παιδιά και ο προπονητής τους δεν έτρωγαν τίποτα και έπιναν το νερό της βροχής.

«Παίζαμε ντάμα», αποκαλύπτει ο δύτης που τους πήγε φαγητό, σχετικά με το πώς πέρασαν τόσες ώρες έως τη διάσωσή τους.

Επιστρέφουν απόψε στα σπίτια τους μαζί με τον προπονητή τους

Η δύναμη ή αντίθετα η αδυναμία των παιδιών δεν καθόρισε τη σειρά με την οποία βγήκαν από το σπήλαιο τα 12 παιδιά, είπε ο προπονητής τους, ο οποίος ήταν και εκείνος εγκλωβισμένος μαζί τους επί 17 ημέρες στο πλημμυρισμένο σπήλαιο.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο, ο παρουσιαστής της ανακοίνωσε ότι τα παιδιά μαζί με τον προπονητή τους επιστρέφουν απόψε στα σπίτια τους.

Το πρώτο πράγμα μάλιστα που θα πουν στους γονείς τους είναι ένα μεγάλο συγγνώμη, καθώς κανένα από τα παιδιά δεν είχε αποκαλύψει τα σχέδια της ομάδας να εξερευνήσει το σπήλαιο. Όσο για το αν θα επέστρεφαν στο Ταμ Λουάνγκ, τα παιδιά ήταν σαφή: Ποτέ.

Σαμάρν Πουνάν

Σύμφωνα με τον προπονητή τους, τα παιδιά θα χειροτονηθούν βουδιστές μοναχοί στη μνήμη του πρώην δύτη της Επίλεκτης Μονάδας SEAL του Ναυτικού της Ταϋλάνδης,  Σαμάρν Πουνάν, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης.

 

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα