back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το Πεδίον του Άρεως στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μπαίνει το Πεδίον του Άρεως εξαιτίας της αφόρητης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή λόγω της εμπορίας και χρήσης ναρκωτικών.

Ο δήμος Αθηναίων πραγματοποιεί στις 4 το απόγευμα έκτακτη – συμβολική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από πρόταση του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη. Πρόκειται, όπως αναφέρει η Δημοτική Αρχή, για έμπρακτη στήριξη των πολιτών, οι οποίοι κατοικούν σε γειτονιές της Αθήνας που πλήττονται από το μεγάλο πρόβλημα των ναρκωτικών, καθώς και η ανάδειξη της έλλειψης κάθε σχεδιασμού για τους τοξικοεξαρτημένους.

Στην σημερινή συνεδρίαση έχουν κληθεί όλοι οι φορείς κατοίκων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή καθώς και η Περιφέρεια Αττικής στην οποία ανήκει και το Πεδίον του Άρεως. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην συνεδρίαση δεν θα είναι η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου αλλά η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου.

Ο λόγος στους κατοίκους όχι στους πολιτικούς

Επίσης είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο δήμος Αθηναίων δεν έχει καλέσει κόμματα και πολιτικούς στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, καθώς επιθυμεί να ακουστούν οι απόψεις των κατοίκων και των επιχειρηματιών και ταυτόχρονα να καταγραφούν και οι λύσεις που θα προτείνουν, ώστε το Πεδίον το Άρεως να μετατραπεί σε ένα πραγματικό άλσος.

Στο μεταξύ η κινητικότητα του δήμου Αθηναίων σχετικά με το μέλλον του Πεδίον του Αρεως, φαίνεται πως έχει ταρακουνήσει το κρατικό μηχανισμό. Από προχθές η ΕΛ.ΑΣ έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή προχωρώντας σε συλλήψεις και προαγωγές ατόμων που έχουν σχέση με την εμπορία και την χρήση ναρκωτικών. Η Δημοτική Αρχή εκτιμά ως θετική την κίνηση αυτή επισημαίνοντας ότι μια επιχείρηση «σκούπα» αυτό δεν φτάνει προκειμένου να υπάρξει οριστική λύση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας θα συνεδριάσει στο κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου και θα τηρηθούν οι διαδικασίες εισόδου που προβλέπονται από τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Λ. Παπαγιαννάκης: Έχουμε ζητήσει από την Περιφέρεια να μας δώσει το Πεδίον του Άρεως

«Αποφασίστηκε για συμβολικούς, αλλά ίσως και για ουσιαστικούς λόγους να γίνει μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να προκληθεί και λίγο ενδιαφέρον», σχολίασε ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» και τη Νόνη Καραγιάννη.

«Αυτό που μπορούμε να πούμε ως πρώτη συνέπεια, είναι ότι πέρασε χτες ο Δήμαρχος από το Πεδίον του Άρεως και το Πεδίον του Άρεως είναι πεντακάθαρο, δεν υπάρχει κανένας μέσα, δεν υπάρχουν χρήστες, έχουν γίνει 30 συλλήψεις στην ευρύτερη περιοχή μόλις 2 μέρες πριν από την συνεδρίαση. Δεν σχολιάζω, αλλά δεν είναι τυχαίο», σημείωσε και πρόσθεσε: «Έχουμε ζητήσει από την Περιφέρεια να μας δώσει το Πεδίον του Άρεως. Αν υπάρχει κάποια τυπική διαδικασία, αν είναι θέμα τυπικής νομοθετικής ρύθμισης, να ζητήσω από τον Δήμαρχο να γράψει μία (νομοθετική) πρόταση, όπως είχε κάνει κι άλλες φορές».

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα