back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Άλισον στην Λίβερπουλ με ποσό ρεκόρ για μεταγραφή τερματοφύλακα

Διαβάστε επίσης

Την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου για τερματοφύλακα πραγματοποιεί η διοίκηση των «κόκκινων», καθώς ήρθε σε συμφωνία με τη Ρόμα για τον Άλισον.

Τα τυπικά απομένουν πλέον για την απόκτηση του Άλισον Μπέκερ από τη Λίβερπουλ. Η διοίκηση των «κόκκινων» βρισκόταν σε προχωρημένες επαφές με τη Ρόμα και τον 25χρονο τερματοφύλακα και την Τετάρτη η πλευρά της ιταλικής ομάδας είπε το «ναι» στην πρόταση-«μαμούθ» των Άγγλων.

Η Λίβερπουλ σπάει το ρεκόρ όλων των εποχών για μεταγραφή κάτω από τα δοκάρια, καθώς θα βγάλει από το ταμείο της 66,8 εκατομμύρια λίρες (περί τα 75 εκ. ευρώ), προκειμένου να ντύσει στα κόκκινα τον γκολκίπερ της Ρόμα. Οι Ιταλοί απέκτησαν τον βασικό τερματοφύλακα της εθνικής Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2016 από την Ιντερνασιονάλ για μόλις 7.500.000 ευρώ και μάλιστα στην πρώτη χρονιά του ήταν αναπληρωματικός του Βόιτσιεχ Στσέσνι και δεν αγωνίστηκε σε κανένα παιχνίδι της Serie A.

Ο Πολωνός όμως πήγε στη Γιουβέντους ως δανεικός πέρυσι και έτσι άνοιξε ο δρόμος για τον Άλισον να βρεθεί βασικός και μάλιστα ήταν από τους πρωταγωνιστές, ώστε η Ρόμα να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, όπου αποκλείστηκε από τη Λίβερπουλ, με τον ίδιο να δέχεται επτά γκολ συνολικά από τη νέα του ομάδα.

Τα μεταγραφικά ρεκόρ στη θέση του τερματοφύλακα

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκει στον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, για τον οποίο η Γιουβέντους είχε δαπανήσει 53 εκ. ευρώ το 2001 για να τον αποκτήσει από την Πάρμα, ενώ στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η περσινή μεταγραφή του Έντερσον Μοράες από τη Μπενφίκα στη Μάντσεστερ Σίτι έναντι 40 εκ. ευρώ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα