back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σε εξέλιξη η έξοδος του πρώτου μεγάλου «κύματος» των εκδρομέων του καλοκαιριού

Διαβάστε επίσης

Κορυφώνεται σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής, με τους εκδρομείς του Ιουλίου να εγκαταλείπουν με κάθε τρόπο την Αθήνα σχηματίζοντας ουρές στον Πειραιά, τη Ραφήνα και το Λαύριο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες Παρασκευή αναχώρησαν από το λιμάνι τους Πειραιά, περίπου 21.000 άτομα ενώ έως και αύριο Κυριακή,  εκτιμάται ότι θα ταξιδέψει περίπου 30 χιλιάδες κόσμος.

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές σήμερα κια αύριο από το λιμάνι του Πειραιά  θα πραγματοποιηθούν 51 δρομολόγια, ενώ εώς τώρα έχει καταγραφεί αύξηση στην τουριστική κίνηση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας της τάξης του 10% με 12%, η οποία αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες καθώς το μεγάλο «κύμα» των αδειούχων αναμένεται να ξεκινήσει από τις αρχές Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές, μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζουν οι κοντινοί προορισμοί, όπως η Ύδρα, ο Πόρος, η Αίγινα και οι Σπέτσες κια ακολουθούν οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη.

[su_slider source=”media: 12360,12357,12347″ width=”700″ height=”420″ title=”no”]

Αντίστοιχη κινητικότητα παρατηρείται και στα λιμάνια της Ραφήνας και στο Λαύριο.

Αυξημένη κίθνηση καταγράφεται και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς δεν είναι λίγοι οι ταξιδιώτες που έχουν επιλέξει να μετακινηθούν με αεροπλάνο στον προορισμό που θα μεταφερθούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα