back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αποχαιρετώντας τον κορυφαίο ποιητή της ζωής Μάνο Ελευθερίου

Διαβάστε επίσης

Βαθιά συγκίνηση και ανείπωτη θλίψη σήμερα στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών, εκεί όπου πλήθος κόσμου, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, της πολιτικής ζωής της χώρας, συγγενείς, φίλοι, αλλά και άνθρωποι που δεν τον γνώριζαν προσωπικά, ήξεραν όμως τα τραγούδια του, είχαν διαβάσει τα βιβλία του και τον θεωρούσαν δικό τους άνθρωπο, αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο Έλληνα ποιητή και στιχουργό, τον δικό μας, Μάνο Ελευθερίου.

Μεταξύ άλλων το παρόν έδωσαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρώην υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς, οι μουσικοσυνθέτες Σταύρος Ξαρχάκος, Θάνος Μικρούτσικος, Νότης Μαυρουδής, Χρήστος Λεοντής και Γιώργος Ανδρέου, οι τραγουδιστές Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Τσακνής, Μαρίζα Κωχ και Μάριος Φραγκούλης, η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη, ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, ο ακαδημαϊκός Δημήτρης Νανόπουλος και πολλοί άλλοι.

Ο Μάνος Ελευθερίου ζει μέσα από τα τραγούδια του

Κοινό σημείο των δηλώσεων των περισσοτέρων παρευρισκομένων ήταν ότι ο θάνατος του Μάνου Ελευθερίου, του κορυφαίου ποιητή της ζωής όπως είπαν, είναι μεγάλη απώλεια για την Ελλάδα καθώς και ότι θα λείψουν το χιούμορ του και η παρουσία του.

Ωστόσο, ο Μάνος Ελευθερίου ζει και θα ζει στις καρδιές μας μέσα από τους στίχους και την ποίησή του και όπως είπε η Μαρίζα Κωχ «Σήμερα είναι Μεγάλη Παρασκευή για την Ελλάδα ολόκληρη και αν ήταν εδώ ο Μάνος θα έγραφε γιαυτήν την τραγωδία».

Εργαζόμενοι Αθήνα 9.84

Όσον αφορά εμάς, τους εργαζόμενους στον Αθήνα984, στο Α Νεκροταφείο, επικάθισε βαριά σαν πέτρα πάνω μας η βεβαιότητα οτι ο Μάνος Ελευθερίου δεν θα επιστρέψει την ερχόμενη Κυριακή στο στούντιο της οδού Πειραιώς.

Το ραδιόφωνο της Πόλης, το οποίο ο Μάνος Ελευθερίου τίμησε με τις εκπομπές του από τη δεκαετία του ’90 εκπροσώπησε η γενική διευθύντριά, Νόνη Καραγιάννη.

Ελεωνόρα Ορφανίδου – Βίκυ Παπαστεφάνου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα