back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων της Αττικής αναμένονται από το ΥΠΟΙΚ

Διαβάστε επίσης

Δέσμη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Αττική, αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με δήλωση της υφ. Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στη Βουλή μεταξύ των μέτρων θα είναι η παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος Σεπτεμβρίου, η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια των πληγεισών περιοχών καθώς και η παράταση για έξι μήνες της καταβολής δόσεων που έχουν σχέση με ληξιπρόθεσμα δάνεια.

Άμεσα μέτρα στήριξης από το Υπ. Εργασίας

Εν των μεταξύ από το υπυοργείο Εργασίας ανακοινώθηκαν άμεσα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων, σε συνεργασία με τους Δήμους και την Περιφέρεια. Τα μέτρα αφορούν τη στέγαση, τη σίτιση και την ψυχοκοινωνική στήριξη των πληγέντων.

Ειδικότερα:

· Για τις ανάγκες στέγασης των πληγέντων είναι διαθέσιμες άμεσα 200 κλίνες στην κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα “E” και άλλες 40 κλίνες σε κτίριο του ΕΚΚΑ στο Καλαμάκι.

· Για τις ανάγκες σίτισης των πληγέντων στάλθηκαν 120 μερίδες γευμάτων στο κλειστό γυμναστήριο Ραφήνας, όπου βρίσκονται πυρόπληκτοι. Σύμφωνα με τις υποδείξεις της Περιφέρειας και των Δήμων θα σταλούν και άλλα γεύματα όπου είναι αναγκαίο.

· Για την ψυχοκοινωνική στήριξη των πληγέντων κινητές μονάδες του ΕΚΚΑ, με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, μεταβαίνουν στο κλειστό γυμναστήριο Ραφήνας και στο γηροκομείο του Δήμου Μεγαρέων όπου επίσης βρίσκονται πυρόπληκτοι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα