back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καμίνης: Η κυβέρνηση δεν ακουμπά τις καταλήψεις – Εστία εγκληματικότητας το πρώην 5ο Λύκειο στην οδό Πρασσά

Διαβάστε επίσης

Την κυβερνητική ανοχή και αδιαφορία στην ανομία και τις άθλιες συνθήκες που διαβιούν οι πρόσφυγες που έχουν βρει κατάλυμα στο πρώην 5ο Λύκειο της οδού Πρασσά στο κέντρο της Αθήνας κατήγγειλε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μέσω της εκπομπής «Ραντεβού με τον Δήμαρχο», που μεταδίδεται κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα, από τη συχνότητα του Αθήνα 9.84.

«Η κυβέρνηση δεν ακουμπά τις καταλήψεις. Τρανταχτό παράδειγμα, το σχολείο στον πεζόδρομο της οδού Πρασσά. Ο εκφυλισμός της κατάληψης και η εξέλιξή της σε εστία εγκληματικότητας, καθώς και οι δραματικές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων που βρίσκονται εκεί, δεν απασχολούν την κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Καμίνης για την κατάληψη, στην οποία -όπως και σε όλες τις καταλήψεις που οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται «εκτός συστήματος και νομοθεσίας» που ισχύει για τους υπόλοιπους πρόσφυγες- οι συνθήκες λειτουργίας, υγιεινής και ασφάλειας είναι αδύνατον να ελεγχθούν.

Έτοιμο πρόγραμμα στέγασης προσφύγων υπό κανονικές συνθήκες

Καμία κυβερνητική στήριξη

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη «ο Δήμος και η Ύπατη Αρμοστεία έχουν έτοιμο συγκεκριμένο πρόγραμμα εκκένωσης και στέγασης των προσφύγων υπό κανονικές συνθήκες, αλλά χωρίς την υποστήριξη της κυβέρνησης αυτό μένει στα χαρτιά».

Μάλιστα σύμφωνα με τον Δήμαρχο η κυβέρνηση «επικαλούμενη ανθρωπιστική παρέμβαση, σε μία απάνθρωπη κατάσταση που η ίδια συνέβαλε στη δημιουργία της, έδωσε εντολή στην ΕΥΔΑΠ να αποκατασταθεί η σύνδεση του νερού, συντηρώντας έτσι – κανείς δεν ξέρει για πόσο ακόμα – το μεγάλο πρόβλημα».

Όπως ανακοίνωσε, σήμερα έσωσε εντολή να σταλεί έγγραφο στην ΕΥΔΑΠ να προχωρήσει σε αποσύνδεση και στη νομική υπηρεσία του Δήμου να απευθυνθεί στην εισαγγελία.

«Η νομιμοποίηση της βίας και της επιβολής των ελάχιστων στους πολλούς δεν ενοχλεί την κυβέρνηση. Εμείς θα συνεχίσουμε τις δράσεις σε κάθε γωνιά της πόλης μας. Τον ολοκληρωτισμό των ολίγων μπορεί να τον ανέχεται η κυβέρνηση, εμείς όμως όχι!» κατέληξε ο Δήμαρχος.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα