back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στο μικροσκόπιο ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας

Διαβάστε επίσης

Στο Δημαρχείο της Ραφήνας βρέθηκε σήμερα, για τρίτη φορά τις τελευταίες ημέρες, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, όπου και πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου κ. Μπουρνού με φορείς και εκπροσώπους από το δασαρχείο και τους Συλλόγους των υλοτόμων, οι οποίοι θα ξεκινήσουν άμεσα να απομακρύνουν τα καμμένα δέντρα από τις πληγείσες περιοχές.

Μετά την σύσκεψη ακολούθησε αυτοψία σε Ραφήνα και Μάτι, όπου και υποδείχθηκαν οι περιοχές απ’ όπου θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα κιόλας οι εργασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Κυριακή, αναμένεται να φτάσουν τα πρώτα μηχανήματα, τα οποία  θα χρησιμοποιηθούν για τις υλοτομικές εργασίες, ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν και τα αντιπλημμυρικά έργα με την κατασκευή κορμοφραγμάτων. Πρέπει γρήγορα το Μάτι, η Ραφήνα, ο Μαραθώνας και ο Νέος Βουτζάς να ξαναμπούν σε μία κανονικότητα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Μετά το πέρας της συσκέψεως ο υπουργός τόνισε ότι θα επισπευσθούν οι διαδικασίες ώστε να αποδοθούν γρήγορα τα εφάπαξ οικονομικά βοηθήματα στους πληγέντες κατοίκους και τις επιχειρήσεις τόσο από το Υπουργείο Υποδομών όσο και από το δήμο. Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι αιτήσεις τόσο για το οικονομικό βοήθημα στήριξης της κυβέρνησης (από 5.000 έως 8.000 ευρώ) όσο και για εκείνο που αναμένεται να διαθέσει ο δήμος και θα ανέρχεται στα 600 ευρώ θα αρχίσουν να κατατίθενταιι απο την Τρίτη 31 Ιουλίου, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου.

Εν τω μεταξύ, αιφνίδια επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στο Κέντρο Υγείας της Ραφήνας, συνοδευόμενος από την υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ και τον Δαμιανό Φαφούτη, αναπληρωτή Διοικητή Σπηλιοπούλειου Νοσοκομείου «Η Αγία Ελένη» και Δημοτικό Σύμβουλο Ραφήνας-Πικερμίου.

Ο υπουργός μπαίνοντας στο Κέντρο Υγείας δεν έκρυψε την έκπληξή του αντικρίζοντας μια υπερσύχρονη μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας λέγοντας: «Αυτό δεν είναι Κ.Υ. είναι νοσοκομείο».

Δέσποινα Μπαρδάκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα