back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αννέτα Παπαθανασίου στον Αθήνα 9.84 για τη Χρύσα Σπηλιώτη: Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα ότι έφυγε, νομίζω ότι είναι ζωντανή και όπου να ναι θα πάμε μαζί στην Άνδρο να κάνουμε τα μπάνια μας

Διαβάστε επίσης

Η αγαπημένη ηθοποιός και θεατρική συγγραφέας, Χρύσα Σπηλιώτη είναι ένα από τα δεκάδες θύματα της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική. Η σωρός της, που βρέθηκε στο Μάτι, ταυτοποιήθηκε αργά την Κυριακή, 29 Ιουλίου, το βράδυ.

Την Παρασκευή, 27 Ιουλίου, που ακόμα το όνομα της ηθοποιού βρισκόταν στη μεγάλη λίστα των αγνοουμένων, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, αφιέρωσε στην Χρύσα Σπηλιώτη αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που έπεσαν θύματα της πύρινης λαίλαπας, την παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες», που παρουσίασε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Στον Αθήνα 9.84 μίλησε η εδώ και 32 χρόνια φίλη και συνάδελφός της Χρύσας Σπηλιώτη, Αννέτα Παπαθανασίου:

«Ήταν τόσο δημιουργική, έκανε τόσα πολλά πράγματα, έγραφε και έπαιζε και το τελευταίο της έργο, ο μονόλογος, Ο γιος μου ο Νικόλαος Μάντζαρος, είχε τόσο μεγάλη απήχηση από τον κόσμο. Ξεκινούσε με το άναμμα ενός σπίρτου, αυτό το σπίρτο το έσβηνε και έβγαινε μέσα από ένα τάφο και μίλαγε ως η μητέρα του Νικόλαου Μάντζαρου. Και είναι λίγο συμβολικό αυτό, όπως συμβολικό είναι για μένα και έργο της, Φωτιά και Νερό».

Για τη γνωριμία της με τη Χρύσα Σπηλιώτη ανέφερε:

«Εμείς γνωριστήκαμε από την τηλεόραση, στην αρχή γράφαμε για παιδιά, έτσι ξεκίνησε αυτή η φιλία, που κράτησε όλα αυτά τα χρόνια. Για μένα χάθηκε ο σύμβουλος, ο άνθρωπος με τον οποίο μιλούσε για τα πάντα. Τη θαύμαζα που μπορούσε να απομονωθεί και να γράψει, να κάνει τόση μεγάλη έρευνα για το κάθε έργο».

«Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα ότι έφυγε, νομίζω ότι είναι ζωντανή και όπου να ναι θα πάμε μαζί στην Άνδρο να κάνουμε τα μπάνια μας», κατέληξε η κολλητή της Χρύσας Σπυλιώτη και ηθοποιός, Αννέτα Παπαθανασίου.

Και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας εξέφρασε με ανακοίνωσή του τη βαθιά του οδύνη τόσο για το θάνατο της ηθοποιού, όσο και για τα υπόλοιπα θύματα της πυρκαγιάς και αφιερώνει στη μνήμη της ηθοποιού τις δύο παραστάσεις του Ευριπίδη «Ορέστης», που θα δοθούν στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στις 3 και 4 Αυγούστου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σύσσωμη η οικογένεια του ΚΘΒΕ είναι συντετριμμένη για τον θάνατο της αγαπημένης μας Χρύσας Σπηλιώτη, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια από το 2015 μέχρι σήμερα ως εκπρόσωπος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. Η Χρύσα Σπηλιώτη υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητή και χαρισματική προσωπικότητα, διακρίθηκε σε πολλούς τομείς του πνεύματος και της τέχνης, ενώ η προσφορά της στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο υπήρξε σημαντική και πολύπλευρη. Σπουδαία ηθοποιός και αναγνωρισμένη θεατρική συγγραφέας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, καθώς και παιδαγωγός».

Η κηδεία της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη, όπως και του συζύγου της, Δημήτρη Τουρναβίτη θα γίνει την Τρίτη, 31 Ιουλίου, στις 6 το απόγευμα από το κοιμητήριο Χαλανδρίου.

Βίκυ Παπαστεφάνου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα