back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ στον Αθήνα 9.84: Η κυβέρνηση απέκρυψε την ύπαρξη νεκρών

Διαβάστε επίσης

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να μη δημοσιοποιήσει την ύπαρξη νεκρών» κατήγγειλε μέσω του Αθήνα 9.84 ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Όπως είπε: «Ο Διοικητής επικοινωνούσε με τον κ. Πολλάκη. Όταν ο κ. Πολλάκης βρέθηκε στο συντονιστικό τα μεσάνυχτα με τον Πρωθυπουργό, γνώριζε ότι στο Σισμανόγλειο υπάρχουν νεκροί και περιμένουν να υποδεχθούν κι άλλους. Άρα η κυβέρνηση, γιατί σαφέστατα ο κ. Πολλάκης θα το είπε αυτό στο συντονιστικό και στον Πρωθυπουργό, αποφάσισε να μη δημοσιοποιήσει αυτό το γεγονός».

Ο κ. Γιαννάκος ανέφερε ότι ο ίδιος μετέβη στο Σισμανόγλειο περίπου στις 23:45 της Δευτέρας, ενώ στο νοσοκομείο είχε ήδη διακιμισθεί ο πρώτος νεκρός. «Βρισκόταν σε ένα θάλαμο δίπλα στο τμήμα των Επείγοντων Περιστατικών. Τον είδα με τα μάτια μου. Ειδοποιήθηκε η Διοίκηση του νοσοκομείου. Ήταν εκεί ο Διοικητής και ο αναπληρωτής Διοικητής για να ετοιμάσουν ένα χώρο και πράγματι οι εργαζόμενοι, ετοίμασαν ένα χώρο, ένα κοντέινερ με ψύξη προκειμένου να υποδεχθούν πολλούς νεκρούς, πάνω από 10 όπως χαρακτηριστικά έλεγαν», περιέγραψε.

Ο κ. Γιαννάκος είπε πως ο δεύτερος νεκρός μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο δώδεκα παρά και τελικά οι νεκροί που μεταφέρθηκαν συνολικά ως αργά τις πρωινές ώρες, ήταν άλλοι δύο, σύνολο τέσσερις.

Όσον αφορά στην επόμενη μέρα ο κ. Γιαννάκος τόνισε ότι σε συνομιλία του με τον Διοικητή του νοσοκομείου και τον αναπληρωτή Διοικητή της Πρώτης Υγειονομικής Περιφέρειας του μετέφεραν ότι υπήρχαν πάρα πολλοί νεκροί που δεν μεταφέρθηκαν εξ αρχής για να μην προκληθεί πανικός. «Την επόμενη μέρα βρέθηκα στο νοσοκομείο, έξω από το γραφείο του Διοικητή. Ήταν εκεί ο Διοικητής του νοσοκομείου με τον αναπληρωτή Διοικητή της Πρώτης Υγειονομικής Περιφέρειας που μου επιβεβαίωσαν ότι περίμεναν πάρα πολλούς νεκρούς και μάλιστα ο ίδιος εκτίμησε ότι οι νεκροί οι πολλοί δεν ήρθαν για να μην προκληθεί πανικός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα