back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δ.Αθηναίων: To 1595 η γραμμή συντονισμού για υποστήριξη στις πληγείσες περιοχές

Διαβάστε επίσης

Μια σταθερή και μια κινητή μονάδα στήριξης, στελεχομένες με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στέλνει από αύριο στις πυρόπληκτες περιοχές ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με την Unicef και την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ καθώς και την εταιρεία Αvis, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Στόχος η στήριξη των ανθρωπων που έχασαν μέλη των οικογενειών τους.

Το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού και ιδιαιτέρως οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων είναι σε επιφυλακή προκειμένου να συμβάλουν στην κάλυψη εκτάκτων αναγκών των πυρόπληκτων περιοχών των δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνα.

Ήδη, αποθέματα του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων σε φάρμακα, τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη προσωπικής υγιεινής, έχουν συγκεντρωθεί και θα αποσταλούν άμεσα.

Όσοι πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης ή επιθυμούν να συνδράμουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με το 1595,  την 24ωρη γραμμή επικοινωνίας του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να συντονιστεί η μεταφορά και η παράδοσή τους, όπου αυτό είναι αναγκαίο.

Επίσης, οι πολίτες θα μπορούν να παραδίδουν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης και στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών (Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης), με τηλέφωνο επικοινωνίας το 15422.

Παράλληλα, ο δήμος Αθηναίων έχει ενεργοποιήσει το δίκτυο των συνεργαζόμενων εθελοντικών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με στόχο να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία τους στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα