back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στους πυρόπληκτους ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί του δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Από σήμερα ομάδα εννέα ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών από τον δήμο Αθηναίων θα βρίσκεται στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου για τη στήριξη ανθρώπων που έχουν χάσει μέλη των οικογενειών τους.

Σε συνεργασία με τη UNICEF, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και την AVIS.

Η Μαρία Στρατηγάκη αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας & Iσότητας στο Δήμο Αθηναίων μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Στέλλα Παπαμιχαήλ έκανε λόγο για προτεραιότητα και ηθική υποχρέωση του δήμου Αθηναίων να στηρίξει τους πληγέντες.

«O δήμος Αθηναίων έχει πιο ισχυρή κοινωνική υπηρεσία από οποιονδήποτε μικρό δήμο», επισημαίνει η κα Στραρηγάκη «πχ ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου έχει μόνο μία κοινωνική λειτουργό. Έτσι αποφασίσαμε να καλύψουμε εμείς αυτή την ανάγκη για όσο χρειαστεί και να συνδράμουμε με μια ομάδα ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών και και την την κινητή μονάδα που διαθέτει ο δήμος Αθηναίων. Η κινητή μονάδα θα επιχειρεί σε όλη την περιοχή σε συνεργασία με τον δήμο Ραφήνας».

«Θα είναι μια μακρόχρονη προσπάθεια», προσθέτει η κα Στρατηγάκη, «αυτού του είδους τα τραύματα δεν επουλώνονται εύκολα ιδίως για τα παιδιά που έχουν υποστεί ισχυρό ψυχικό σοκ. Υπάρχουν παιδιά που βλέπουν φως από λάμπα της ΔΕΗ και νομίζουν ότι πρόκειται για πυρκαγιά».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα