back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αλ. Τσίπρας: «Οι τραγωδίες σε Μάτι και Μάνδρα ας είναι το έναυσμα για σημαντικές αλλαγές»

Διαβάστε επίσης

Με τους καθηγητές Χρήστο Ζερεφό και Ευθύμιο Λέκκα συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός όπως γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω Twitter. Ο κ. Τσίπρας επισήμανε την ανάγκη για μεγάλες αλλαγές, ενίσχυσης του μηχανισμού πρόληψης και αναβάθμισης των μοντέλων πολιτικής προστασίας απέναντι σε πλημμύρες και πυρκαγιές.

«Συναντήθηκα σήμερα με δυο σημαντικούς Έλληνες ακαδημαϊκούς, τους Χρήστο Ζερεφό και Ευθύμιο Λέκκα, που επιστημονικό τους αντικείμενο είναι η μελέτη και η πρόληψη φυσικών καταστροφών. Ζήτησα τις συμβουλές τους και δεσμεύθηκαν να συμβάλουν με ιδέες και προτάσεις. Τους ευχαριστώ» έγραψε ο πρωθυπουργός στο Twitter αμέσως μετά τη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας: «δεδομένου ότι η κλιματική αλλαγή θα μας φέρνει πιο συχνά μπροστά σε ακραία καιρικά φαινόμενα όπως ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις, οφείλουμε να αναβαθμίσουμε τα μοντέλα και τα πρωτόκολλα πολιτικής προστασίας απέναντι σε πλημμύρες και πυρκαγιές».
«Ας είναι οι δυο μεγάλες τραγωδίες της Αττικής στη Μάνδρα και στο Μάτι, ο συναγερμός και το έναυσμα για σημαντικές αλλαγές. Να ενισχύσουμε κατάλληλα το μηχανισμό πρόληψης και προστασίας για να μη ξαναζήσουμε ποτέ, παρόμοιες τραγωδίες», επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα