back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Διάλογοι αποτυπώνουν τον πανικό της ΕΛ.ΑΣ την ώρα της πυρκαγιάς

Διαβάστε επίσης

Τον πανικό της ΕΛ.ΑΣ. αποτυπώνουν οι διάλογοι των αστυνομικών την ώρα της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική, όπως καταγράφονται μέσα από τους ασυρμάτους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή”.

Το αλαλούμ επικοινωνίας μεταξύ Αστυνομίας και Πυροσβεστικής την ώρα που η τραγωδία στο Μάτι εξελισσόταν καταγράφεται, από τους διαλόγους που είχε ο Επικεφαλής της Τροχαίας με τους Αστυνομικούς για τη διακοπή κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην περιοχή.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής”, ότι ένα λεπτό μετά τις 18.12 το απόγευμα της 23ης Ιουλίου, όταν πλέον η πυρκαγιά είχε φθάσει στη λεωφόρο Μαραθώνος, δόθηκε εντολή για εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων προς το Μάτι κι όχι προς τη Νέα Μάκρη.

Μέσα σε 15 λεπτά δόθηκε νέα εντολή για εκτροπή προς τη Ραφήνα, αλλά πολλά αυτοκίνητα είχαν ήδη εγκλωβιστεί στο Μάτι. Μετά τις 18:30 οι συνομιλίες των αστυνομικών αποτυπώνουν τις δραματικές συνθήκες στην περιοχή. Πέντε λεπτά αργότερα, η ένταση κλιμακώνεται, καθώς υπάρχει πληροφορία για εγκλωβισμό περιπολικού στη φωτιά.

Ενδεικτικοί διάλογοι και συνομιμίες αναφέρονται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή”.

18.13: «Θα χρειαστεί να έρθετε πιο χαμηλά, θα χρειαστεί εκτροπή. Να ξεκινήσετε τώρα για Νέα Μάκρη»

18.18 «Η φωτιά έφτασε στην Κυανή Ακτή, είναι σταθμός (σ.σ. όχημα της Τροχαίας) εκεί να κόψει»

18.27  “‘Έχουμε κλείσει Μαραθώνος από μεριά της Φλέμινγκ»

18.29 «Ελάτε στο Κόκκινο Λιμανάκι, να μην πάει τίποτα από παραλιακή για Νέα Μάκρη».

«Κανένα όχημα να μην κινηθεί παραλιακά, να κόψουμε στο Κόκκινο Λιμανάκι, να τα στέλνουμε όλα Ραφήνα».

18.30 «Oσοι σταθμοί κινούνται ή βρίσκονται εντός της φωτιάς προσοχή να μην εγκλωβιστούν. Ούτε ένα όχημα παραλιακά, αυστηρές εκτροπές, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα»

18.35 «Το 10 είναι καλά; (σ.σ όχημα της ΕΛ.ΑΣ) , Άκουσα ότι έχει εγκλωβιστεί;” – “Ναι, όλα καλά έχει κατέβει στη διασταύρωση της Ραφήνας”

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα