back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η κινηματογραφική εβδομάδα από 02/08

Διαβάστε επίσης

Ένας συμπαθέστατος αλλά κοινωνικά αδέξιος έφηβος, μια κυβέρνηση η οποία συλλαμβάνει κάθε έφηβο που αναπτύσσει ειδικές δυνάμεις, ένας μανιώδης ψεύτης , ένας καταξιωμένος και διάσημος σχεδιαστής επίπλων, μια πετυχημένη συγγραφέας που ζει στο μεταπολεμικό Λονδίνο, ένας «ανέκδοτος» Κεν Λόουτς από το παρελθόν στις κινηματογραφικές αίθουσες γι’αυτή την εβδομάδα.

 

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΝΥΧΤΕΣ (HOT SUMMER NIGHTS)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 107′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Ιλάιτζα Μπάιναμ
Πρωταγωνιστούν: Μάικα Μονρόε, Τιμοτέ Σαλαμέ, Τζακ Κέσι, Γουίλιαμ Φίχτνερ

Καλοκαίρι του 1991. Ο Ντάνιελ Μίντλετον είναι ένας συμπαθέστατος αλλά αδέξιος κοινωνικά έφηβος, που μόλις έχει τελειώσει το λύκειο. Η μητέρα του τον στέλνει να περάσει το καλοκαίρι του στη θεία του, στο Κέιπ Κοντ. Ο Ντάνιελ δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στην ανθρωπογεωγραφία της περιοχής έως ότου συναντά τον Χάντερ Στρόμπερι. Διαισθανόμενος ότι μπροστά του ανοίγεται μια σπουδαία ευκαιρία, ο Ντάνιελ πείθει τον Χάντερ να συνεργαστούν, διακινώντας «χόρτο» σε όλον τον Κόλπο.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (THE DARKEST MINDS)

Φαντασίας, Έγχρωμη, Διάρκεια: 105′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Τζένιφερ Γιου Νέλσον
Πρωταγωνιστούν: Μάντι Μουρ, Γκουέντολιν Κρίστι, Αμάντλα Στένμπεργκ, Χάρις Ντίκινσον

Βασισμένη στην ομότιτλη νουβέλα της Αλεξάντρα Μπράκεν.
Όταν κάποιοι έφηβοι αναπτύσσουν μυστηριωδώς ιδιαίτερα ισχυρές υπερδυνάμεις, θεωρούνται απειλή από την κυβέρνηση και τότε η κυβέρνηση αναγκάζεται να τους περιορίσει σε ειδικά στρατόπεδα. Η 16χρονη Ρούμπι, ένα κορίτσι με τις πιο ισχυρές δυνάμεις, δραπετεύει από το στρατόπεδο συγκέντρωσης και γίνεται μέλος μιας ομάδας νεαρών δραπετών που ψάχνουν για ασφαλές καταφύγιο. Σύντομα, τα μέλη της νέας αυτής «οικογένειας» αντιλαμβάνονται ότι σε έναν κόσμο όπου οι ενήλικες που έχουν την εξουσία τους έχουν προδώσει, η φυγή δεν είναι αρκετή και θα πρέπει να αντισταθούν, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις τους συλλογικά ώστε να πάρουν πίσω τον έλεγχο του μέλλοντος τους.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΘΑ ΕΡΘΩ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ (TOUT LE MONDE DEBOUT / ROLLING TO YOU)

Κομεντί, Έγχρωμη, Διάρκεια: 107′
Παραγωγή: Γαλλία – Βέλγιο, Σκηνοθεσία: Φρανκ Ντιμπόσκ
Πρωταγωνιστούν: Φρανκ Ντιμπόσκ, Αλεξαντρά Λαμί, Ζεράρ Νταρμόν, Έλσα Ζίλμπερσταϊν

Ο Τζόσελιν, επιτυχημένος επιχειρηματίας αλλά και μανιώδης ψεύτης, στην προσπάθειά του να αποπλανήσει μια όμορφη γυναίκα, παριστάνει το άτομο με ειδικές ανάγκες. Όλα καλά, μέχρι την ημέρα που θα γνωρίσει την αδελφή της.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

Η ΟΙΚΟΥΓΕΝΕΙΑ (LA CH’TITE FAMILLE)

Κομεντί, Έγχρωμη, Διάρκεια: 107′
Παραγωγή: Γαλλική, Σκηνοθεσία: Ντάνι Μπουν
Πρωταγωνιστούν: Ντάνι Μπουν, Λιν Ρενό, Λόρενς Αρνέ, Βαλερί Μπονετόν

Ο Valentin D (Dany Boon) είναι ένας καταξιωμένος και διάσημος σχεδιαστής επίπλων, που πλασάρεται ως ορφανός, γιατί ντρέπεται για την ταπεινή του καταγωγή, μέχρι που εμφανίζεται η οικογένεια του και η πραγματική του ταυτότητα αποκαλύπτεται. Τα βάσανα του δεν τελειώνουν εδώ, αφού μετά από λίγο τον χτυπάει αυτοκίνητο και καταλήγει με μία μορφή αμνησίας που διαγράφει τα τελευταία χρόνια της κοσμοπολίτικης ζωής του. Η παριζιάνικη περσόνα του Valentin D σβήνει και στη θέση της εμφανίζεται ο γνήσιος γόνος μιας λαϊκής οικογένειας.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΤΖΟΥΛΙΕΤ (THE GUERNSEY LITERARY AND POTATO PEEL PIE SOCIETY)

Εποχής, Έγχρωμη, Διάρκεια: 124′
Παραγωγή: Βρετανία – ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Μάικ Νιούελ
Πρωταγωνιστούν: Λίλι Τζέιμς, Μάθιου Γκουντ

Βασισμένη στο best seller των Annie Barrows και Mary Ann Shaffer.
Μία συγγραφέας δημιουργεί έναν παράξενο δεσμό με τους κατοίκους του νησιού Guernsey μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν αποφασίζει να γράψει ένα βιβλίο για τις εμπειρίες τους κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΡΙΚ (LOOKING FOR ERIC)

Κωμωδία, Έγχρωμη, Διάρκεια: 116′
Παραγωγή: Βρετανία – Γαλλία – Ιταλία – Βέλγιο – Ισπανία, Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς
Πρωταγωνιστούν: Στιβ Έβετς, Ερίκ Καντονά, Στέφανι Μπίσοπ

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής Ερίκ Καντονά δίνει μαθήματα ζωής σε αυτή την κωμωδία του Κεν Λόουτς.
Ο Έρικ είναι ταχυδρόμος και δεν είναι καλά! Η χαοτική οικογένειά του, οι εκτός ελέγχου πρόγονοί του και η μπετονιέρα στον κήπο του σπιτιού δε βοηθάνε, αλλά αυτό που τον εξωθεί στα όριά του είναι το ίδιο του το μυστικό. Πως θα αντικρύσει την Λίλι, τη γυναίκα που αγαπούσε τριάντα χρόνια πριν; Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες της ποδοσφαιρόφιλης παρέας του, ο Έρικ αισθάνεται όλο και πιο χαμένος. Σ’ αυτή την απελπιστική κατάσταση, μόνο ένα τσιγαριλίκι κι ένας ιδιαίτερος φίλος από τα ξένα θα τον βοηθήσουν να ταξιδέψει στην πιο επικίνδυνη περιοχή απ’ όλες: το παρελθόν.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα