back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οδηγούνται σε λύση Βασιλειάδης – Σουπερλίγκα για το πρωτάθλημα

Διαβάστε επίσης

Λύση στο αδιέξοδο φαίνεται στον ορίζοντα για το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς ο Γιώργος Βασιλειάδης είναι κοντά σε συμφωνία με τη Super League, κάτι που θα επιτρέψει την έναρξη του νέου πρωταθλήματος στην ημερομηνία που είχε οριστεί εξ αρχής, δηλαδή στις 25 Αυγούστου.

Οι ΠΑΕ ξεκαθάρισαν από την πρώτη στιγμή πως δεν δέχονται τη μείωση των ομάδων του πρωταθλήματος σε 12, αλλά αποδέχονται να μειωθούν σε 14 και όλα δείχνουν πως και ο κ. Βασιλειάδης θα αποδεχθεί την πρόταση θέτοντας όμως συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ο υφυπουργός φέρεται να εξασφάλισε ως αντάλλαγμα για τη συγκεκριμένη «παραχώρηση» να περάσει ειδικός κανονισμός περιορισμού στους δανεισμούς παικτών μεταξύ της Super League, που θα τεθεί σε εφαρμογή από τη σεζόν 2019-20.

Επίσης ο κ. Βασιλειάδης αναμένεται να μετατρέψει το πλάνο χρηματοδότησης των ΠΑΕ από «κλειστό» πενταετές σε μια συμφωνία αρχικά για δύο χρόνια, με προοπτική επέκτασης για άλλα τρία εφόσον τηρούνται πιστά οι όροι που θα τεθούν στις ΠΑΕ.

Αυτοί περιλαμβάνουν αυστηρούς οικονομικούς ελέγχους στις ΠΑΕ ανά τρίμηνο, ποινές και ρήτρες για επεισόδια και άλλα αρνητικής φύσεως φαινόμενα (χειραγώγηση αγώνων, δυσφημιστικά σχόλια κλπ.), έγκυρη καταβολή οφειλομένων προς Δημόσιο, παίκτες, προπονητές και υπαλλήλους κ.α.

Παράλληλα, όμως καθιερώνονται και μπόνους επιβράβευσης (υπολογίζεται ένα συνολικό ποσό 5 εκατ. ευρώ ετησίως) για τις ΠΑΕ που θα παρουσιάζουν στοιχεία όπως αύξηση προσέλευσης κοινού στα παιχνίδια τους, ανάδειξη Ελλήνων παικτών, συγκομιδή βαθμών και κόσμια διαγωγή των φιλάθλων.

Οσο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα υπάρχει λύση για σύμπραξη της ΕΡΤ με τη Nova, ώστε να συνεργαστούν με τις τηλεοπτικά «άστεγες» επτά ΠΑΕ και να λυθεί το πρόβλημα που ουσιαστικά «μπλόκαρε» τη διαδικασία.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα