back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χρ. Ζερεφός στον Αθήνα 9,84: «Εντός του Αυγούστου μνημόνιο προτάσεων για τις φυσικές καταστροφές»

Διαβάστε επίσης

Στην κατάθεση μνημονίου προτάσεων για τις φυσικές καταστροφές, πιθανότητα εντός του Αυγούστου, θα προχωρήσουν οι επιστήμονες Ευθύμιος Λέκκας και Χρήστος Ζερεφός, όπως γνωστοποίησε, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και την Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο Ακαδημαϊκός, επίτιμος καθηγητής Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Χρήστος Ζερεφός.

Όπως είπε ο κ. Ζερεφός, δεν είναι μόνο το θέμα της πρόληψης, αλλά και η διαδικασία συντονισμού του πολυδαίδαλου κρατικού μηχανισμού. Ανέφερε, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι- σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Λέκκας στη συνάντηση που είχαν με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σε κάθε τέτοιο τραγικό γεγονός, όπως αυτό που συνέβη στο Μάτι, εμπλέκονται 33 διαφορετικές υπηρεσίες. Συνεπώς- όπως υπογράμμισε- υπάρχει θέμα συντονισμού από πλευράς πολιτείας και θέμα ενημέρωσης των πολιτών.

«Εμείς είμαστε επιστήμονες και λέμε τη γνώμη μας όταν μας ζητείται», δήλωσε ο κ. Ζερεφός, απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχει ενδεχόμενο να αναλάβει ενεργό ρόλο σε θεσμοθετημένο όργανο, στο πλαίσιο αναμόρφωσης της Πολιτικής Προστασίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα