back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σε 503 ανέρχονται οι αιτήσεις στην Κινέτα – Πολλές πρώτες κατοικίες

Διαβάστε επίσης

Από τις 1.761 αιτήσεις πυρόπληκτων οι οποίες έχουν υποβληθεί τις τρεις πρώτες ημέρες της διαδικασίας, οι 503 αιτήσεις έχουν υποβληθεί στον δήμο Μεγαρεών από κατοίκους στην Κινέτα.

Στην περιοχή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς 250 κατοικίες ενώ 140 υπέστησαν πολύ σοβαρές ζημιές. Σχεδόν το 25% των κτιρίων που υπέστησαν ζημιές αφορούν πρώτη κατοικία, όπως δήλωσε στον “Αθήνα 9.84” η κα Ελένη Ρήγα, αντιδήμαρχος Κοινωνικής προστασίας του Δήμου Μεγαρέων.

“Υπήρχαν πρωτόκολλα κατεδάφισης για τα αυθαίρετα εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, τα οποία δεν εφαρμόζονταν”, ανέφερε στον “Αθήνα 9.84” ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός. Εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, ενδεχομένως θα μπορούσαν να κατεδαφιστούν όλα τα κτίρια που έχουν πρωτόκολλα κατεδάφισης. Όπως ανέφερε, πάνω από 1350 περιπτώσεις έχουν τελεσιδικίσει και το μόνο που χρειάζεται για την κατεδάφισή των συγκεκριμένων κτισμάτων είναι πολιτική βούληση και πόροι.

Την Πυροσβεστική υποδεικνύει ως αποκλειστικά υπεύθυνη για την τραγωδία στο Μάτι η συνδικαλιστική ηγεσία της ΕΛΑΣ. “Δεν μας έδωσε έγκαιρη ενημέρωση, όχι μόνον για την επικινδυνότητα, αλλά και για τη φορά της φωτιάς”, δήλωσε στον “Αθήνα 9.84” ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομίας, Γιάννης Κατσιαμάκας. Όπως πρόσθεσε ότι στην λεωφόρο Μαραθώνος δεν υπήρχαν πυροσβεστικά και στις 6:10 το απόγευμα η φωτιά πέρασε τη λεωφόρο και κατευθύνθηκε προς το Μάτι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα