back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στήριξη των πυρόπληκτων από την Κάριτας Ελλάς και το Ίδρυμα για το Παιδί «Παμμακάριστος»

Διαβάστε επίσης

«Κέντρο Αρωγής Πυρόπληκτων Αττικής» λειτουργεί από τις αρχές της εβδομάδας στη Νέα Μάκρη το φιλανθρωπικό σωματείο της Καθολικής Εκκλησίας «Κάριτας Ελλάς» σε συνεργασία με το Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος».

Στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος επί της Λεωφ. Μαραθώνος 1, παρέχεται, για τους επόμενους 6 μήνες, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και δημιουργική απασχόληση παιδιών των πυρόπληκτων περιοχών και οργανωμένη παροχή εθελοντών για τη στοχευμένη υποστήριξη των πληγέντων στους Δήμους Μαραθώνα-Νέας Μάκρης και Ραφήνας-Πικερμίου, ενώ καθημερινά παρασκευάζονται και διανέμονται 150 μερίδες ζεστό φαγητό.

«Μαζί με τις εικόνες της καταστροφής και του πόνου, βλέπουμε και εικόνες συνεισφοράς, αυθόρμητης προσφοράς και αγάπης από τους εκατοντάδες εθελοντές που εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας», λέει στον Αθήνα 9.84 και την Στέλλα Παπαμιχαήλ, η υπεύθυνη των προγραμμάτων εκτάκτων αναγκών της Κάριτας Ελλάς Μαρία Κανελλοπούλου και προσθέτει:

«Μαζί τους βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή οι εργαζόμενοι και εθελοντές της Κάριτας Ελλάς και της Κάριτας Αθήνας. Μίλησαν με τους πληγέντες, βοήθησαν στην πρώτη καταγραφή των αναγκών, ήρθαν σε επαφή με τις τοπικές αρχές και προσπαθούν να κατανοήσουν, να καταγράψουν και να οργανώσουν τις προτεραιότητες των επόμενων ημερών και μηνών, μέσω του προγράμματος “Στήριξη Πυρόπληκτων Αττικής”».

Δίπλα στους εθελοντές της Κάριτας βρίσκεται το Ίδρυμα για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» που εδρεύει στη Ν. Μάκρη, προσφέροντας την 65χρονη εμπειρία του στην υποστήριξη παιδιών & νέων ευπαθών ομάδων (άτομα με αυτισμό, νοητική αναπηρία και άλλους ψυχο-κοινωνικούς περιορισμούς) και προσφέροντας επίσης, στέγη στο πρόγραμμα «Στήριξη Πυρόπληκτων Αττικής», στους χώρους του Ιδρύματος, τουλάχιστον για τους επόμενους έξι μήνες.

Στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος για το Παιδί «Παμμακάριστος» στη Νέα Μάκρη (Λεωφ. Μαραθώνος 1), ξεκίνησε να λειτουργεί ήδη Κέντρο Αρωγής για τους πληγέντες, με τη συνεργασία της Κάριτας Ελλάς και της Κάριτας Αθήνας.

Στο Κέντρο θα παρέχεται καθημερινά για τους επόμενους 6 μήνες:

• Ψυχο-κοινωνική υποστήριξη

• Φύλαξη & δημιουργική απασχόληση παιδιών

• Προετοιμασία και διανομή γευμάτων σε συνεργασία με τα συντονιστικά κέντρα των Δήμων (150 μερίδες)

• Οργάνωση ομάδων εθελοντών για όποιες ανάγκες προκύψουν στους δύο Δήμους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα