back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Με ανοιχτό το ενδεχόμενο δομικού ανασχηματισμού πορεύεται το Μαξίμου

Διαβάστε επίσης

Τον δρόμο για ευρύτερες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα άνοιξε η παραίτηση του αναπληρωτή υπ. Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

Πληροφορίες φέρουν τον πρωθυπουργό να εξετάζει το ενδεχόμενο δομικού ανασχηματισμού, που χρονικά προσδιορίζεται λίγο πριν από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Καρατομήσεις στα σώματα ασφαλείας, μετά τη φονική καταστροφή

Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας οι μέχρι χθες υπαρχηγοί Βασίλης Ματθαιόπουλος και Αριστείδης Ανδρικόπουλος αντίστοιχα.

Παραιτήθηκε ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

Νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, ο γγ Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης επισκέφθηκε τον υπ. Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και υπέβαλε την παραίτησή του.

Όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, καθήκοντα γγ Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο πρώην γγ Ψηφιακής Πολιτικής και μέχρι σήμερα διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας Γιάννης Ταφύλλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 9.84, στο πλαίσιο των αλλαγών εξετάζεται η αναβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε υφυπουργείο παρά τω πρωθυπουργώ.

Ο Σαντορινιός «πυροδοτεί» σενάρια ανασχηματισμού εντός Αυγούστου

Για αλλαγές στην κυβέρνηση που θα γίνουν «κοντά στην έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο» έκανε λόγο σήμερα ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, πυροδοτώντας τα σενάρια ανασχηματισμού μέσα στον Αύγουστο.

Ο κ. Σαντορινιός, μιλώντας στο «Epsilon», έκανε λόγο για γκρέμισμα των αυθαιρέτων κτισμάτων, που η κυβέρνηση προχωρά με γοργούς ρυθμούς μετά την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή, αλλά και για «τυμβωρυχία» σχετικά με όσα αναφέρονται μετά την τραγωδία στο Μάτι.

Τι λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Για προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών του πρωθυπουργού κάνει λόγο η αντιπολίτευση. “Κομματικές” χαρακτήρισε τις τοποθετήσεις των νέων αρχηγών η ΝΔ.

Μαρία Σπυράκη: «Ο κ. Τσίπρας θα φύγει στις εκλογές, που πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό»

«O κ. Τσίπρας παίζει μουσικές καρέκλες επιχειρώντας να διασωθεί. Όσους ρόλους κι αν αλλάξει στους συνεργάτες του, η ευθύνη για την κατάσταση στη χώρα είναι δική του. Και επειδή δεν μπορεί να ανασχηματίσει τον εαυτό του, τη λύση θα τη δώσουν οι Έλληνες. Ο κ. Τσίπρας θα φύγει στις εκλογές, που πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό» η σημερινή δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Σπυράκη.

Όπως σημειώνει, «η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο να είναι ακυβέρνητη πολιτεία στα χέρια μιας κυνικής παρέας που ενδιαφέρεται μόνο για την παραμονή στην εξουσία».

Ν. Ρωμανός: «Δεν υπάρχει κατάλογος με τα ονόματα των νεκρών»

Για «συστηματική επιχείρηση συγκάλυψης» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τα ονόματα των νεκρών, δύο εβδομάδες μετά την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

«Εχουν περάσει 14 ημέρες από την εθνική τραγωδία. Εχουν χαθεί 91 άνθρωποι. Κι όμως, η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα κατάλογο με τα ονόματα των νεκρών» τόνισε σε δήλωσή του ο Νίκος Ρωμανός, προσθέτοντας ότι «η συστηματική επιχείρηση συγκάλυψης δεν μπορεί να κρύψει την ανικανότητα και τον κυνισμό τους».

Η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης. Κατήγγειλε ότι έγιναν με κομματικά κριτήρια οι τοποθετήσεις των νέων αρχηγών σε πυροσβεστική και αστυνομία, και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες και να παραιτηθεί.

“Απομένει η τυπική καταδίκη της κυβέρνησης στις εκλογές” σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής.

 

Γιώργος ΚατσίγιαννηςΑπόστολος Χονδρόπουλος – Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα