back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξεπέρασαν τις 2.500 οι αιτήσεις των πυρόπληκτων για το έκτακτο επίδομα

Διαβάστε επίσης

Συνεχίστηκε και το σαββατοκύριακο η διαδικασία των αιτήσεων, για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου στην Αττική.

Μετά και την Κυριακή 5 Αυγούστου, έκτη ημέρα της σχετικής διαδικασίας, έχουν κατατεθεί συνολικά 2.569 αιτήσεις.

Από τις 2.569 αιτήσεις, οι 912 κατατέθηκαν στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, οι 942 στον Δήμο Μαραθώνα, οι 466 στον Δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 249 στο κεντρικό κτίριο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Από τις 143 αιτήσεις της 6ης ημέρας, οι 41 κατατέθηκαν στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, οι 62 στον Δήμο Μαραθώνα, οι 19 στον Δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 21 στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η ανοικοδόμηση των καμένων οικισμών

Στο μεταξύ το υπουργείο μελετά την διαδικασία που θα ακολουθηθεί σχετικά με την ανοικοδόμηση των καμένων οικισμών και ειδικά στο Μάτι, καθώς οι κατοικίες που έχουν υποστεί ζημιές ανέρχονται σε 2.480 σε Ανατολική και Δυτική Αττική εκ των οποίων περισσότερες από τις μισές, σύμφωνα με την πρώτη αυτοψία, χρήζουν κατεδάφισης.

Σε ό,τι αφορά στα επιδόματα που κυμαίνονται από 6.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τις 8.000 για πολύτεκνες οικογένειες και για τις επιχειρήσεις οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από τους δικαιούχους στον Δήμο Ραφήνας- Πικερμίου, στον Δήμο Μαραθώνα, στον Δήμο Μεγαρέων καθώς και στο κεντρικό κτίριο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σε ό,τι την καταβολή τους αυτή πιθανότατα να ξεκινήσει από το τέλος της εβδομάδας σταδιακά.

Οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Εν τω μεταξύ, θυροκολλούνται σήμερα και αύριο οι αποφάσεις για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, τα οποία έχουν κριθεί επικίνδυνα σε ακτογραμμές, ρέματα και δασικές εκτάσεις.

Τα πρώτα 61 ειδοποιητήρια εστάλησαν, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί και το υπόλοιπο διάστημα.

Ισίδωρος Ρούσσος – Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα