back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΝΔ: Στη Δικαιοσύνη οι ευθύνες των υπουργών για τις προκηρύξεις των Γραμματέων

Διαβάστε επίσης

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν οι Τομεάρχες Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος και διοικητικής ανασυγκρότησης Γιώργος Γεωργαντάς, ζητώντας τη διερεύνηση της διαδικασίας επιλογής διοικητικών και τομεακών γραμματέων και των ποινικών ευθυνών, όπως επισημαίνουν, που προκύπτουν στο πλαίσιο αυτής.

Ειδικότερα, ζητείται η διερεύνηση της υπόθεσης διαβίβασης σε τουλάχιστον τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των ονομάτων, στοιχείων και προσόντων των υποψηφίων, σε χρονικό σημείο κατά το οποίο δεν νομιμοποιούνταν και δεν είχαν δικαίωμα να λάβουν γνώση των σχετικών στοιχείων. Οι Τομεάρχες κατηγορούν την κυβέρνηση ότι ξεπέρασε κάθε όριο, εργαλειοποίησε το ΑΣΕΠ και επιχείρησε να το υποκαταστήσει.

«Η κυβέρνηση ξεπερνώντας κάθε όριο εργαλειοποίησε το ΑΣΕΠ και επιχειρεί να το υποκαταστήσει. Αρχικά οι φωτογραφικές προκηρύξεις για τους Γενικούς Γραμματείς και στη συνέχεια η αποστολή των στοιχείων όλων των φακέλων των υποψηφίων στους υπουργούς καθιστά τη διαδικασία μονόδρομο ως προς την ακύρωσή της. Οι ευθύνες πλέον δεν είναι μόνο πολιτικές, είναι και ποινικές», τόνισε, σε δήλωσή του, ο κ. Γεωργαντάς.

«Είναι η δεύτερη φορά που η κυβέρνηση παραβιάζει τον νόμο του ΑΣΕΠ, όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αυτή τη συστηματική συμπεριφορά χωρίς να κάνουμε τίποτα. Για αυτό το λόγο προσήλθαμε σήμερα ενώπιον των εισαγγελικών αρχών του Αρείου Πάγου να καταθέσουμε τη σχετική μηνυτήρια αναφορά και αναμένουμε από την ελληνική δικαιοσύνη να πράξει τα νόμιμα προβλεπόμενα», επεσήμανε, από την πλευρά του, ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα