back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Φ. Κουβέλης: «Μαύρισε η ψυχή όλων μας… αλλά»

Διαβάστε επίσης

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του αναπληρωτή υπ. Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη, στην οποία συνέδεσε σε μια πρόταση την τραγωδία με τους 92 νεκρούς στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Κουβέλης είπε χαρακτηριστικά: «Αντιλαμβάνομαι απόλυτα. Έχει μαυρίσει η ψυχή όλων μας με αυτό που έχει συμβεί στο Μάτι. Και ειλικρινά το λέω, δεν προσπαθώ να συμψηφίσω, ούτε να αντιρροπίσω κάτι. Εδώ έχουμε ένα τεράστιο γεγονός στις 21 Αυγούστου. Η χώρα μετά την περιπέτεια και την οδύνη -σε άλλο επίπεδο οδύνη- των οκτώ μνημονιακών ετών εξέρχεται».

Και πρόσθεσε: «Ε, όλα αυτά δεν είναι δυνατόν κανείς ούτε να τα αποσιωπά, ούτε να τα βάζει στο περιθώριο και να εκμεταλλεύεται -πάλι ο λόγος μου για την αντιπολίτευση- πολλές φορές και μ’ έναν απαράδεκτο έως χυδαίο τρόπο».

Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση

Ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ασκεί εξωθεσμική αντιπολίτευση. «Η στάση της ΝΔ δεν είναι θεσμική. Θα εισπράξει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει με τον αντιπολιτευτικό της λόγο. Η τακτική που επιλέγει να κρίνει την κυβέρνηση θα γυρίσει μπούμερανγκ».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κουβέλης είπε: «Οι δικές μας ευθύνες τώρα κρίνονται. Στο εάν θα προωθήσουμε ή όχι τα μέτρα. Η κυβέρνηση επιλέγει την άμεση επίλυση στη βάση της νομιμότητας. Το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος είναι να αφήσεις τα πράγματα άναρχα. Αυτό θα κοστίσει και στα παιδιά μας και στο μέλλον».

Για τις κατεδαφίσεις

Οι κατεδαφίσεις των αυθαίρετων κτισμάτων, που έχουν τελεσεδίκως χαρακτηριστεί παράνομα, θα γίνουν με τους κανόνες της νομιμότητας, τόνισε και πρόσθεσε πως η παρανομία πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη νομιμότητα.

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στις αποφάσεις της κυβέρνησης και πως θα προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις 3.200 αυθαίρετων κτισμάτων που έχουν τελεσιδικίσει, ενώ πρόσθεσε ότι όποιος έχει αντίρρηση και έχει τη δυνατότητα ένδικων μέσων μπορεί να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας εντός 15 ημερών.

Για τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων

Αναφερόμενος στις ένοπλες δυνάμεις και το ρόλο τους στο έργο της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου, τόνισε ότι το όριο ετοιμότητας τους είναι 4 ώρες και στην συγκεκριμένη πυρκαγιά ήταν εκεί άμεσα, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. Δεν ολιγώρησαν καθόλου, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι δεν έλαβαν μέρος στην κατάσβεσή της στρατιωτικά αεροπλάνα γιατί θα γκρεμίζονταν σπίτια στο Μάτι και θα σκοτώνονταν άνθρωποι. Διευκρίνισε τέλος επίσης ότι, ο στρατός συμμετέχει σε μικτά κλιμάκια περιπολιών και πρόσθεσε ότι, εάν ζητηθούν μηχανήματα και εξοπλισμός για τις κατεδαφίσεις θα δοθούν με τη μορφή δανεισμού.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα