back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε 3.130 ανέρχονται οι αιτήσεις των πυρόπληκτων για το επίδομα – Στις 30 Οκτωβρίου εκπνέει η προθεσμία

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης, η διαδικασία της αλφαβητικής υποβολής των αιτήσεων, για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 στην Περιφέρεια Αττικής.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υπενθυμίζει ωστόσο ότι «για τους πληγέντες οι οποίοι δεν πρόλαβαν ή δεν θα μπόρεσαν να καταθέσουν την αίτησή τους, η σχετική προθεσμία λήγει στις 30 Οκτωβρίου 2018».

Μετά και την Τρίτη, όγδοη ημέρα της σχετικής διαδικασίας, οι αιτήσεις έφτασαν συνολικά τις 3.130, από τις οποίες οι 1.157 κατατέθηκαν στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, οι 1.136 στον Δήμο Μαραθώνα, οι 524 στον Δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 313 στο κεντρικό κτίριο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, «έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία του οριστικού ελέγχου στα κτίρια που είχαν χαρακτηριστεί “κόκκινα”. Οι ιδιοκτήτες των κτιρίων που χαρακτηρίζονται ως επικινδύνως ετοιμόρροπα, θα ενημερώνονται για τον οριστικό χαρακτηρισμό του κτιρίου τους από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να δηλώνουν αν επιθυμούν να προχωρήσει το Ελληνικό Δημόσιο στην κατεδάφισή του, αδαπάνως για τους ίδιους».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα