back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπουλης: «Αν η Πολιτεία είχε επενδύσει σε μέσα και εθελοντές θα είχαν σωθεί ζωές»

Διαβάστε επίσης

Ένα πρωτοποριακό τεχνολογικό σύστημα δασοπροστασίας έχει αναπτύξει ο Δήμος Αργυρούπολης – Ελληνικού, τοποθετώντας εδώ και τρία χρόνια υπερσύγχρονες θερμογραφικές κάμερες στο περιαστικό δάσος, που ανιχνεύουν ακόμη και τον καπνό ενός τσιγάρου.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αργυρούπολης – Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Στέλλα Παπαμιχαήλ, αν η Πολιτεία είχε υιοθετήσει τα πολυδύναμα μέσα που μας παρέχει η τεχνολογία και είχε επενδύσει στον εθελοντισμό για την περιφρούρηση δασικών περιοχών θα είχαν σωθεί ζωές και περιουσίες.

Σημειώνεται ότι, στον λογαριασμό του στο facebook, ο κ. Κωνσταντάτος είχε απευθύνει νέα δημόσια πρόσκληση γράφοντας χαρακτηριστικά: «Το βουνό είναι δική σας υπόθεση. Δηλώστε συμμετοχή στο σώμα Εθελοντών Δασοφύλαξης του Δήμου μας.

Εμείς ως διοίκηση στα 4 χρόνια της θητείας μας κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να προφυλάξουμε το βουνό μας.

Αγοράσαμε ιδιόκτητο πυροσβεστικό όχημα, βάλαμε 180 υδροβολα, τοποθετήσαμε κάμερες και βάλαμε φυλάκιο για το οποίο με έσυρε στα δικαστήρια ο Δασάρχης.

Το σπουδαιότερο όμως έργο μας, αυτό που κάνει την διαφορά είναι η σύσταση της ομάδας Δασοφύλαξης που την βλέπετε στη πρώτη φώτο από την κοπή της πίτας τους. Ο άνθρωπος κάνει πάντα τη διαφορά και οι εθελοντές αυτοί είναι οι άγρυπνοι φρουροί του βουνού μας.

Αν αισθάνεστε πως θέλετε να βοηθήσετε την φύλαξη του βουνού με πράξεις τότε σας περιμένουμε καθημερινά 12 με 6 το απόγευμα στο Φυλάκιο μας τέρμα Διγενή Ακρίτα να γίνετε μέλη αυτής της μοναδικής οικογένειας».

Δείτε την ανάρτηση

 

 

 

 

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα