back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η κινηματογραφική εβδομάδα από 09/08

Διαβάστε επίσης

Ενας μεσήλικας εργένης γιατρός αποφασίζει να κλείσει το ιατρείο του και να ξεφύγει από όσα τον βασανίζουν, ένας διαζευγμένος στα πρόθυρα να χάσει τη δουλειά του, κάνει ένα λυτρωτικό ταξίδι, ένας άνδρας  μαθαίνει πως ο πατέρας του δεν είναι ο αληθινός του πατέρας, ενας ιός σαρώνει τη Νότια Κορέα και μεταμορφώνει τους κατοίκους της σε ζωντανούς νεκρούς, ο Mαροκινός Γιασίν θα κάνει τα πάντα για να σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο Παρίσι, ένας νεαρός σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας γνωρίζει τον κόσμο του σινεμά και τη φιλία, ένας αναλύτης της CIA ψάχνει για κρυμμένα μηνυμάτα, ένας επαγγελματίας δολοφόνος κάνει το μοιραίο λάθος, στις κινηματογραφικές αίθουσες γι’αυτή την εβδομάδα.

 

 

Έγκλημα στην Αμμοθύελλα

Los que Aman Odian / In Love and In Hate Δραματική | 2017| Εγχρ.

Παραγωγή: Κριστιάν Φαλάς, Χουάν Πάμπλο Γκάλι, Χουάν Βέρα
Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Μάσι
Σενάριο: Αλεχάντρο Μάσι

Αργεντινή, μέσα της δεκαετίας του ’40. Ενας μεσήλικας εργένης γιατρός αποφασίζει να κλείσει το ιατρείο του και να ξεφύγει από όσα τον βασανίζουν – να πάει διακοπές σε παραλιακό θέρετρο και στο ξενοδοχείο της ξαδέλφης του. Ενας αδιέξοδος έρωτας με μια μοιραία γυναίκα τον έχει φέρει στα όριά του.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

Ζωή σε Φιλμ

Ζωή σε Φιλμ (Kodachrome) του Μαρκ Ράσο

Παραγωγή: Λέον Κλάρενς, Ελεν Γκόλντσμιθ-Βέιν, Νταν Λεβάιν, Σον Λέβι, Ερικ Ρόμπινσον, Τζόναθαν Τρόπερ
Σκηνοθεσία: Μαρκ Ράσο
Σενάριο: Τζόναθαν Τρόπερ

Διαζευγμένος και στα πρόθυρα να χάσει τη δουλειά του, ο Ματ αιφνιδιάζεται από την απρόσμενη επίσκεψη της Ζούι, της κοπέλας που προσέχει τον άρρωστο και χρόνια αποξενωμένο πατέρα του Μπεν. Η Ζούι τον ενημερώνει ότι ο πατέρας του, ένας διάσημος φωτογράφος, είναι βαριά άρρωστος και του ζητάει να τους συνοδεύσει μέχρι το Κάνσας. Εκεί, ο Μπεντ σκοπεύει να εμφανίσει φωτογραφίες τραβηγμένες σε Kodachrome, λίγο πριν κλείσει το τελευταίο εργαστήριο εμφάνισης αυτού του φιλμ που η Kodak αποσύρει οριστικά από την αγορά. Με τα 4 καρούλια ανά χείρας, οι 3 τους θα κάνουν ένα αποκαλυπτικό και λυτρωτικό ταξίδι.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

Για Καλό και Για Κακό

Για Καλό και Για Κακό (Ôtez-moi d’ un Doute) της Καρίν Ταρντιέ

Παραγωγή: Φαμπρίς Γκολντστάιν, Αντουάν Ρεν
Σκηνοθεσία: Καρίν Ταρντιέ
Σενάριο: Καρίν Ταρντιέ, Ραφαέλ Μουσαφίρ, Μισέλ Λεκλέρκ

Τα πάνω, κάτω έρχονται στη ζωή του Εργουάν, που ζει καθαρίζοντας ξεχασμένες βόμβες και νάρκες στη γαλλική περιφέρεια, όταν μαθαίνει πως ο πατέρας του δεν είναι ο αληθινός του πατέρας! Παρά τη στοργή για τον άντρα που τον μεγάλωσε, ξεκινάει διακριτικά να ανακαλύψει τον βιολογικό του πατέρα και καταφέρνει να εντοπίσει τον Τζόσεφ, έναν αξιαγάπητο παππούλη. Oταν τα πράγματα μοιάζουν να έχουν μπει σε μια σειρά, μια άλλη αναπάντεχη «βόμβα» χτυπάει τον Εργουάν με τη μορφή της όμορφης Aννα. Μόνο που η Aννα είναι η κόρη του Τζόσεφ.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

Το Εξπρές των Ζωντανών Νεκρών

Το Εξπρές των Ζωντανών Νεκρών (Train to Busan) του Γιέον Σανγκ-χο Διάρκεια: 118 λεπτά

Παραγωγή: Λι Ντονγ-χα
Σκηνοθεσία: Γιέον Σανγκ-χο
Σενάριο: Παρκ Τζου-σουκ

Ενας άγνωστου ταυτότητας ιός σαρώνει τη Νότια Κορέα, εξελίσσεται σε πανδημία και μεταμορφώνει τους κατοίκους της σε ζωντανούς νεκρούς. Η Κυβέρνηση αναγκάζεται να θέσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά ούτε η κήρυξη του στρατιωτικού νόμου είναι αρκετή. Οι μοναδικοί σώοι επιβάτες μιας υπερταχείας με προορισμό το Μπουσάν, που έχει αποκλείσει τη μετάδοση του ιού, πρέπει να παλέψουν μέχρι θανάτου για να επιβιώσουν. Ο Σέοκ-γου, ένας χωρισμένος χρηματιστής, θα πολεμήσει με νύχια και με δόντια για να σώσει τη μικρή του κόρη. Στα 453 χιλιόμετρα αυτής της αιματηρής διαδρομής, θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν ζωντανοί.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

Παντρέψου με, ρε φίλε!

Παντρέψου με, ρε φίλε! (Marry me Dude) του Ταρέκ Μπουνταλί

Παραγωγή: Κριστόφ Κερβονί, Μαρκ Φιζμάν
Σκηνοθεσία: Ταρέκ Μπουνταλί
Σενάριο: Ταρέκ Μπουνταλί, Ναντιά Λακμπάρ

Για να μπορέσει ο Mαροκινός Γιασίν να πάει να σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο Παρίσι, όλοι οι συγγενείς και φίλοι του από το χωριό έδωσαν ένα μικρό ποσό. Το μέλλον του διαφαίνεται λαμπρό μέχρι που ο Γιασίν αποτυγχάνει στις εξετάσεις και η φοιτητική του Visa αναγκαστικά δεν ανανεώνεται. Ο Γιασίν δεν θέλει με κανέναν τρόπο να απογοητεύσει την οικογένεια του και μέσα στην απόγνωση του, προσπαθώντας να παραμείνει νόμιμα στην Γαλλία, παντρεύεται τον κολλητό του φίλο Φρεντ. Μόνο που την υπόθεση του στο γραφείο μετανάστευσης αναλαμβάνει ένας καχύποπτός επιθεωρητής αποφασισμένος να ξεσκεπάσει τον ψεύτικο γάμο. Oταν η υπερπροστατευτική μητέρα του Γιασίν εμφανίζεται απροειδοποίητα και η Κλερ ο έρωτας της ζωής του κάνει ένα αναπάντεχο come back

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

Σινεμά ο Παράδεισος

Σινεμά ο Παράδεισος (Nuovo Cinema Paradiso) του Τζουζέπε Τορνατόρε  – 30 χρόνια μετά την πρώτη του προβολή

Σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας, ο νεαρός Τότο γίνεται φίλος με τον Αλφρέντο, τον μηχανικό προβολής του τοπικού σινεμά. Μέσα από τη φιλία τους, ο Τότο αποκτά ένα πατέρα που ποτέ δεν είχε, ενώ μαγεύεται από το σινεμά και τις ταινίες. Καθώς μεγαλώνει ο Τότο, έρχεται η ώρα που θα πρέπει να αποχαιρετήσει τους γνωστούς του για να αναζητήσει την τύχη του στην πόλη. Υστερα από 30 χρόνια, ο Τότο ενημερώνεται για τον θάνατο του Αλφρέντο και επιστρέφει στο χωριό του για την κηδεία.

 

 

Οι Τρεις Μέρες του Κόνδορα

Οι Τρεις Μέρες του Κόνδορα (Three Days of the Condor) του Σίντνεϊ Πόλακ Διάρκεια: 118 λεπτά

Ο Τζο Τάρνερ είναι αναλύτης της CIA, με το κωδικό όνομα «Κόνδορας». Εργαζεται στην Αμερικανική Λογοτεχνική και Ιστορική Λέσχη στην Νέα Υόρκη, που στην πραγματικοτήτα είναι γραφείο της CIA. Διαβαζει βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά απο ολο τον κόσμο, ψαχνοντάς για κρυμμένα μηνυμάτα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο

Ο Δολοφόνος με το Αγγελικό Πρόσωπο (Le Samurai) του Ζαν-Πιερ Μελβίλ – 50 χρόνια μετά την πρώτη του προβολή

Ο Ζεφ Κοστελό είναι ένας επαγγελματίας δολοφόνος που εκτελεί τα συμβόλαια του με απόλυτη ψυχρότητα και φροντίζοντας πάντα να έχει ακλόνητα άλλοθι. Κάνει το μοιραίο λάθος όμως και μετά τη δολοφονία του ιδιοκτήτη ενός νυχτερινού κλαμπ, αφήνει πίσω του μάρτυρες.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα