back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα – Φωτιά στη Σαρωνίδα

Διαβάστε επίσης

Φωτιά έχει ξεσπάσει από νωρίς το πρωί στο 44ο χιλιόμετρο Αθηνών – Σουνίου στο ύψος της Σαρωνίδας, σε έκταση με ξερά χόρτα.

Στην περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα ενώ πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι. Αυτή την ώρα η πυρκαγιά παρουσιάζει “καλύτερη εικόνα” και δεν υπάρχει μεγάλο ενεργό μέτωπο.

Στη Ζάκυνθο μετά τις πυρκαγιές στον Κοιλιωμένο και το Μαχαιράδο, την νύκτα σημειώθηκε νέα πυρκαγιά στο χωριό της Λιθακιάς  Στο σημείο έσπευσαν 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες όπου, με την βοήθεια του κατοίκων της περιοχής, έθεσαν μετά από περίπου τρείς ώρες μάχης με τις φλόγες, υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Είναι η πέμπτη φωτιά που ξεσπάει στην περιοχή της Λιθακιάς το φετινό καλοκαιρι γεγονός που προβληματίζει, τόσο τους κατοίκους της περιοχής όσο και την ηγεσία της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Στο Ρέθυμνο 

Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μέλαμπες στο Ρέθυμνο.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 24 πυροσβέστες με 10 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου, ενώ από αέρος συνδράμει και ένα ελικόπτερο, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Προειδοποίση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για σήμερα Σάββατο 11 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

· Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος)

· Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

· Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος)

· Περιφέρεια Αττικής

· Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)

· Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα. Ηλεία)

· Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αρκαδία, Λακωνία, Αργολίδα, Κορινθία)

· Περιφέρεια Κρήτης

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα