back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έφοδος της ΑΑΔΕ στη Louis Vuitton στο Κολωνάκι

Διαβάστε επίσης

Αιφνιδιαστική έφοδο στα καταστήματα της Louis Vuitton στο κεντρικό κατάστημα στο Κολωνάκι πραγματοποίησαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μετά την σωρεία παραβάσεων που εντόπισαν στο κατάστημα της Μυκόνου.

Κατά την έφοδο, εντοπίστηκαν 2 POS τα οποία επίσης τροφοδοτούσαν ελβετικούς λογαριασμούς. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι στην αρχή οι υπάλληλοι του καταστήματος αρνήθηκαν την ύπαρξη “ελβετικών POS” καθώς τα περισσότερα ήταν ελληνικά. Φυσικά μετά την πάροδο σχεδόν 4 ωρών και αφού το κατάστημα είχε κλείσει λόγω ωραρίου, οι «χάκερς» της ΑΑΔΕ τα ανακάλυψαν.

Τα ερωτήματα είναι πλέον πολλά για την πρακτική του πολυτελούς οίκου στην Ελλάδα, καθώς η πολυεθνική, παρά την μεγάλη δημοσιότητα, δεν έχει αντιδράσει σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Μεταξύ άλλων

1. Γιατί μέχρι σήμερα η Louis Vuitton δεν έχει απαντήσει στις βαριές κατηγορίες της ΑΑΔΕ;

2. Ποιο ήταν το ύψος των αγορών (μη δηλωμένα έσοδα) που έγιναν μέσω των “ελβετικών” POS σε Κολωνάκι και Μύκονο;

3. Εκδόθηκαν αποδείξεις για τις συγκεκριμένες αγορές;

4. Ποιο ειναι το ύψος της φοροδιαφυγής;

5. Πόσα χρόνια ακολουθείται αυτή η τακτική;

6. Γιατί ενώ είχαν ήξεραν οτι η ΑΑΔΕ ήταν ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα στην Μύκονο δεν άλλαξαν έστω και προσωρινά τα ελβετικά POS σε ελληνικά; Γιατί δεν αφαίρεσαν τα ελβετικά POS απο το κατάστημα στο Κολωνάκι;

7. Γιατί η εκπρόσωπος Δημοσίων Σχέσεων της LV στην Ελλάδα κ. Αρετή Ντάρμα δεν δίδει απάντηση στα ερωτήματα που έχουν καταγραφεί; Τι κρύβει η ίδια; Γιατί έχει εξαφανιστεί από “προσώπου γης”;

Επιστολή της ΤτΕ

Την ίδια ώρα επιστολή στην Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας για την υπόθεση της Louis Vuitton στη Μύκονο, αναμένεται να στείλει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η ΤτΕ αναμένεται να γνωστοποιήσει το γεγονός στην Βέρνη και να ζητήσει τη διακοπή της διασυνοριακής παροχής των συγκεκριμένων υπηρεσιών, δεδομένου ότι αποτελούν παραβίαση των capital controls.

Πρέπει να σημειωθεί πως η Διεύθυνση Επιθεώρησης Εποπτευομένων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος έχει προχωρήσει σε αντίστοιχες ενέργειες και στο παρελθόν, κοινοποιώντας σχετικές επιστολές σε κεντρικές τράπεζες χωρών όπως η Βουλγαρία.

Η ίδια Διεύθυνση της ΤτΕ είναι εξαιρετικά ενεργή στο μέτωπο αυτό.

Μεταξύ άλλων, έχει διαβιβάσει στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και συναφείς εκθέσεις ελέγχου συναλλαγών, με χρήση χρεωστικών, πιστωτικών ή προπληρωμένων καρτών έκδοσης ελληνικών τραπεζών, σε τερματικά αποδοχής καρτών, τα οποία έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα από αλλοδαπούς παρόχους υπηρεσιών πληρωμών που εκκαθαρίζουν τις συναλλαγές αυτές στο εξωτερικό.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα