back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Λονδίνο: Όχημα έπεσε επάνω στις μπάρες του Κοινοβουλίου – Τραυματίστηκαν περαστικοί – Συνελήφθη ύποπτος

Διαβάστε επίσης

Ως τρομοκρατικό αντιμετωπίζει η Μητροπολιτική Αστυνομία στο Λονδίνο το σημερινό περιστατικό έξω από το Κοινοβούλιο, όταν οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό του επάνω στις μπάρες ασφαλείας του κτιρίου.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έστειλε μέσω του Twitter την σκέψη της προς τους τραυματίες και ευχαρίστησε τις βρετανικές υπηρεσίες για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Η αστυνομία με ανάρτησή της στο Twitter γνωστοποίησε ότι προχώρησε στη σύλληψη ενός άνδρα.

Ο άνδρας, ο οποίος κρατείται συνελήφθη έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο ως ύποπτος για τρομοκρατική δράση, σύμφωνα με την αστυνομία, που διευκρινίζει ότι δεν βρέθηκαν όπλα στην σκηνή του περιστατικού. Επισημαίνεται επίσης ότι, στο αυτοκίνητο δεν υπήρχε άλλος πλην του οδηγού.

“Δεν αποκλείουμε τίποτε αναφέρει μεταξύ άλλων”, η αστυνομία ενώ  έχει αποκλειστεί  η περιοχή περιμετρικά του βρεττανικού κοινοβουλίου και ο σταθμός μετρό Γουέστμινστερ.

Οπως ανακοίνωσε η Βρετανική αστυνομία κατά το περιστατικό τραυματίστηκαν περαστικοί όταν αυτοκίνητο έπεσε στις μπάρες ασφαλείας μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου , ενώ ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη.

«Στις 07.37 σήμερα ένα αυτοκίνητο συγκρούσθηκε με τις μπάρες μπροστά από το κοινοβούλιο. Ο οδηγός συνελήφθη από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο. Πολλοί πεζοί τραυματίσθηκαν», ανακοίνωσε η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι κανείς από τους τραυματίες δεν φέρει τραύματα που να θέτουν σε κίνδυνο την ζωή του και αρχικά δεν έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένοπλους αστυνομικούς να βγάζουν από το αυτοκίνητο τον άνδρα που οδηγούσε ένα ασημί Ford και να του περνούν χειροπέδες.

«Εμοιαζε σαν σκόπιμη ενέργεια. Περπατούσα από την απέναντι πλευρά του δρόμου, άκουσα έναν θόρυβο και κάποιος φώναξε. Γύρισα και είδα ένα γκρι αυτοκίνητο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα κοντά στις μπάρες, ίσως και επάνω στο πεζοδρόμιο. Ο άνθρωπος που οδηγούσε το αυτοκίνητο δεν βγήκε», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα