back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η κινηματογραφική εβδομάδα από 16/08

Διαβάστε επίσης

Ένα κορίτσι ανακαλύπτει ένα λαβύρινθο με φύλακα τον Πάνα ο οποίος της αποκαλύπτει ότι είναι πριγκίπισσα, ένας αφοσιωμένος σύζυγoς βρίσκεται διχασμένος όταν  γνωρίζει την όμορφη και κατά πολύ νεότερη σύντροφο του καλύτερού του φίλου, ένα ευκατάστατο ζευγάρι διοργανώνει ένα δείπνο και πιέζει την οικιακή βοηθό να προσποιηθεί την αριστοκρατικής καταγωγής καλεσμένη, ένα μέλος της CIA αναλαμβάνει τη μεταφορά ενός κρατούμενου ο οποίος γνωρίζει ευαίσθητες πληροφορίες,  ένας νεαρός θέλει πάση θυσία να γίνει δημοσιογράφος και αποφασίζει να ταξιδέψει στη Σομαλία, ένας αγρότης λίγο πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αποφασίζει να δολοφονήσει τον Μουσολίνι, μια ομάδα αεροπειρατών καταλαμβάνει ένα αεροπλάνο της Air France,  ένας γοητευτικός άνδρας κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό, στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα.

«Κυρία από Τύχη»

Κυρία από Τύχη (Madame)

Σκηνοθεσία: Amanda Sthers
Σενάριο: Amanda Sthers, Matthew Robbins
Πρωταγωνιστούν: Toni Collette, Harvey Keitel, Rossy de Palma, Michael Smiley

Ένα ευκατάστατο ζευγάρι διοργανώνει ένα πολυτελές δείπνο στην έπαυλή του και συνειδητοποιεί την τελευταία στιγμή πως οι παρευρισκόμενοι θα είναι 13 και πιέζει την οικιακή βοηθό να προσποιηθεί την καλεσμένη αριστοκράτισσα ώστε να καλυφθεί το κενό. Ένας από τους καλεσμένους όμως θα την ερωτεύεται και τότε θα γεννηθεί ένα απρόσμενο ειδύλλιο.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

«Οι Πειρατές της Σομαλίας»

Οι πειρατές της Σομαλίας – The Pirates of Somalia

Σκηνοθεσία: Bryan Buckley
Σενάριο: Bryan Buckley, Jay Bahadur (βιβλίο “The Pirates of Somalia”)
Πρωταγωνιστούν: Evan Peters, Al Pacino, Melanie Griffith, Barkhad Abdi

Η απίθανη ιστορία του Καναδού δημοσιογράφου Τζέι Μπάχαντουρ ξεκινά το 2008, όταν απόφοιτος από το πανεπιστήμιο του Τορόντο αναζητά ένα κίνητρο για να ξεκινήσει την καριέρα του. Νέος και άπειρος ακόμη, με ήδη μία μεγάλη λίστα από επαγγελματικές απογοητεύσεις, συναντά τυχαία το είδωλό του, τον συντάκτη της Daily Mail, Σέιμουρ Τόλμπιν, η οποία και τον εμπνέει να κυνηγήσει το ρεπορτάζ της ζωής του. Έτσι, καταστρώνει ένα σχέδιο για να βρεθεί στη Σομαλία.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

«Ο Λαβύρινθος του Πάνα»


Ο Λαβύρινθος του Πάνα (2006) / Pan’s Labyrinth

Σκηνοθεσία: Guillermo del Toro
Σενάριο: Guillermo del Toro
Πρωταγωνιστούν: Ivana Baquero, Ariadna Gil, Sergi López

Στην Ισπανία του 1944, την ώρα που ομάδες παρτιζάνων αντιστέκονται στο φρανκικό καθεστώς, μια μικρή κοπέλα ανακαλύπτει ένα λαβύρινθο με φύλακα τον μυθικό Πάνα, ο οποίος της αποκαλύπτει ότι είναι μια πριγκίπισσα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

«Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας»

Film d’amore e d’anarchia ~Μια Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας (1973)

Σκηνοθεσία: Lina Wertmüller
Σενάριο: Lina Wertmüller
Πρωταγωνιστούν: Giancarlo Giannini, Mariangela Melato, Eros Pagni

Λίγο πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ένας αγρότης αποφασίζει να δολοφονήσει τον Μουσολίνι με τη βοήθεια μιας αναρχικής ιερόδουλης. Εκείνος όμως θα ερωτευτεί μια συνάδελφό της, γεγονός που περιπλέκει την εκτέλεση της αποστολής.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

«7 Μέρες στο Έντεμπε»

7 μέρες στο Έντεμπε – 7 Days in Entebbe

Σκηνοθεσία: José Padilha
Σενάριο: Gregory Burke
Πρωταγωνιστούν: Rosamund Pike, Daniel Brühl, Eddie Marsan, Ben Schnetzer, Lior Ashkenazi, Denis Ménochet

Στις 27 Ιουνίου του 1976, ένα αεροπλάνο της Air France, που πραγματοποιεί δρομολόγιο από το Τελ Αβίβ στο Παρίσι μέσω Αθήνας, καταλαμβάνεται εν μέσω της δεύτερης πτήσης από δύο ακραίους Γερμανούς, μέλη της συνδεδεμένης με τους Μπάαντερ-Μάινχοφ οργάνωσης Επαναστατικά Κύτταρα, κι άλλους δύο Παλαιστίνιους αγωνιστές του Λαϊκού Μετώπου. Οι αεροπειρατές εκτρέπουν το σκάφος στη Λιβύη για ανεφοδιασμό, κι από κει στο παλιό, εγκαταλειμμένο αεροδρόμιο του Έντεμπε στην Ουγκάντα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

«Mile 22»

Σκηνοθεσία: Peter Berg
Σενάριο: Graham Roland, Lea Carpenter
Πρωταγωνιστούν: Mark Wahlberg, Lauren Cohan, Iko Uwais, Ronda Rousey, John Malkovich

Ένα μέλος μιας μονάδας της CIA αναλαμβάνει τη μεταφορά και προστασία ενός κρατούμενου ο οποίος γνωρίζει ευαίσθητες πληροφορίες που φέρνουν τη ζωή του σε κίνδυνο.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

https://youtu.be/frlQOHBrkZs

 

 

«Ερωτευμένος με τη Γυναίκα μου»

ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ MΟΥ (The Other Woman)

Σκηνοθεσία: Daniel Auteuil
Σενάριο: Florian Zeller
Πρωταγωνιστούν: Sandrine Kiberlain, Adriana Ugarte, Gérard Depardieu, Daniel Auteuil

Ο Ντανιέλ μπορεί να είναι πολύ ερωτευμένος με τη γυναίκα του. Οταν ο κολλητός του εμφανίζει την καινούρια, κατά πολύ νεότερη και αφοπλιστικά όμορφη σύντροφο του ο Ντανιέλ θα βρεθεί διχασμένος ανάμεσα στη σύζυγο του και σε απαγορευμένες φαντασιώσεις

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

«Μη Φέρνεις Λουλούδια»

Μη φέρνεις λουλούδια (Le Fidèle/ Racer and the Jailbird)

Σκηνοθεσία: Μίκαελ Ρ. Ρόσκαμ
Παίζουν: Ματίας Σέναρτς, Αντέλ Εξαρχόπουλος. Ερίκ ντε Στέρκε

Εκείνη εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση και είναι οδηγός σε αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων. Εκείνος είναι ένας γοητευτικός άνδρας που κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό. Αυτό το μυστικό θα θέσει τη ζωή τους σε κίνδυνο και οι ίδιοι θα πρέπει να αγωνιστούν ενάντια στη μοίρα για να σώσουν την αγάπη τους.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα