back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με χαρά και συγκίνηση οι δύο οικογένειες υποδέχθηκαν τα παιδιά τους

Διαβάστε επίσης

Με ένα πελώριο χαμόγελο και μια ζεστή αγκαλιά οι οικογένειες των  δύο στρατιωτικών υποδέχθηκαν τα παιδιά τους μετά απο 167 ημέρες. Ήταν η απέραντη χαρά των γονέων παράλληλα με την  επίσημη τελετή υποδοχής  στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Η επιστροφή του αξιωματικού Άγγελου Μητρετώδη και του υπαξιωματικού Δημήτρη Κούκλατζη έγινε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που τους μετέφερε από την Αδριανούπολη και μαζί τους ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ ΚωνσταντίνοςΦλώρος, οι οποίοι τους συνόδευαν κατά την επιστροφή τους στην πατρίδα, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές.

Από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» οι δύο στρατιωτικοί πήγαν στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης, όπου έγινε και εκεί μια υποδοχή παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας και της στρατιωτικής ηγεσίας. Εν συνεχεία μετέβησαν ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης μεταφέρθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424 της Θεσσαλονίκης για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις όπως  προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

“Θέλω να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που μας στήριξαν, εμάς και τις οικογένειές μας. Χρόνια πολλά σε όλους”, δήλωσε ο Αγγελος Μητρετώδης ενώ στην συνέχεια μετέβη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καστοριά.

«Οι δικοί μας, μας μετέφεραν πάντα το κλίμα, τη στήριξη των ανθρώπων και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους», πρόσθεσε ο Αγγελος Μητρετώδης.

Ο Δημήτρης Κούκλατζης και η οικογένειά του επρόκειτο να παραμείνουν στη Θεσσαλονίκη καθώς η αδελφή του Ελληνα στρατιωτικού έφερε στο κόσμο το δεύτερο παιδί της. Ενδεχομένως σήμερα  θα μεταβεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Ορεστιάδα.

 

Πριν ακόμα μαθευτεί η είδηση της απελευθέρωσης, οι γονείς των δύο στρατιωτικών το πρωί της Τρίτης πήγαν και προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά, στο ομώνυμο μοναστήρι στις πλαγιές του Βερμίου, άναψαν κεριά και προσευχήθηκαν να γυρίσουν πίσω τα παιδιά τους. Στη συνέχεια πήραν το δρόμο προς την Ορεστιάδα μέσω Θεσσαλονίκης, αλλά εκεί έμαθαν τα ευχάριστα νέα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα που τους τηλεφώνησε για να μοιραστεί μαζί τους τη χαρά.

 

Ευχαριστίες προς όλους εξέφρασαν και οι γονείς των δύο στρατιωτικών που δεν χόρταιναν να τους αγκαλιάζουν στον λίγο χρόνο που είχαν στη διάθεση τους στο αεροδρόμιο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα