back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12.00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη συνεδρίαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, η οποία εξετάζει -μετά από αίτημα της κυβέρνησης- το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης, πιθανότατα στις 25 Μαΐου, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα της πανδημίας το επιτρέπουν. “Η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι όπου έχουμε άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά” επισημαίνουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.  

Στους 162 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στη χώρα μας. Σήμερα κατέληξαν δύο γυναίκες, 92 και 84ων ετών, οι οποίες νοσηλεύονταν στο ΝΙΜΙΤΣ.  

Στην ειδική δομή Αρωγή μεταφέρθηκαν 28 άτομα που διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοιό, από τον καταυλισμό των Ρομά, στη Νέα Σμύρνη Λάρισας. Έρευνα για τα χθεσινά επεισόδια διενεργεί η Αστυνομία. 

Σε αναθυμιάσεις από γεννήτρια οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο θάνατος των τεσσάρων ανδρών οι οποίοι ανασύρθηκαν από άνδρες της πυροσβεστικής από σπήλαιο στην περιοχή Καρμπουνάρι Λουτρακίου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λουτρακίου, οι τέσσερις ηλικίας από 35 έως 72 ετών, ήταν κάτοικοι της περιοχής. Όπως έγινε γνωστό, τις αρχές ειδοποίησε η σύζυγος ενός εκ των θυμάτων, η οποία ανησύχησε για την αργοπορία τους. 

Σε κανονικούς ρυθμούς η προσέλευση λουομένων στις οργανωμένες πλαζ της χώρας. Αυστηρές είναι οι κυρώσεις και τα πρόστιμα για τους παραβάτες των μέτρων ασφαλείας για τον κορονοιό. 

Ανοικτά θα είναι από τη Δευτέρα τα εμπορικά κέντρα τύπου Mall όπως και τα εκπτωτικά χωριά. Επίσης από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν ζωολογικά πάρκα, βοτανικοί κήποι, ινστιτούτα αισθητικής και διαιτολογίας, καθώς και οι υπηρεσίες εκπαίδευσης σκύλων.  

Εξάλλου, από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν οι γραμματείες των δικαστηρίων της χώρας, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση η οποία υπεγράφη χθες. Την Τρίτη θα επαναλειτουργήσει και η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών. 

Βολές της Άγκυρας προς την ΕΕ, την οποία κατηγορεί ότι γίνεται «όμηρος των άδικων και παράνομων αξιώσεων της ελληνικής και ελληνοκυπριακής πλευράς». Την αντίδραση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, προκάλεσε η χθεσινή κοινή δήλωση των ΥΠΕΞ της ΕΕ, με την οποία καταδικάζεται «η κλιμάκωση των τουρκικών παραβιάσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο και στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας», καθώς και οι «συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου».  

Έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι σκύλοι έχουν την ικανότητα να ανιχνεύσουν αν κάποιος έχει προσβληθεί από κορονοιό, ξεκινούν επιστήμονες στη Βρετανία, μετά και από σχετική χρηματοδότηση από την Βρετανική κυβέρνηση. Όπως δήλωσε ο υπουργός Καινοτομίας Τζέιμς Μπέτελ, σκύλοι βιο-ανίχνευσης εντοπίζουν ήδη κάποιες μορφές καρκίνων και υπάρχει ενδεχόμενο να συμβαίνει το ίδιο με τον νέο κορονοιό. Όπως αποφασίστηκε, σε έξι λαμπραντόρ και κόκερ σπάνιελ θα δοθούν δείγματα με την οσμή ασθενών της Covid-19 από νοσοκομεία του Λονδίνου και θα εκπαιδευτούν να διακρίνουν την οσμή τους από αυτήν ανθρώπων που δεν έχουν προσβληθεί. 

Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος στην Αττική με λίγες αραιές νεφώσεις. Θερμοκρασία από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα