back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναγνωριστεί ο Χουάν Γκουαϊδό νέος προσωρινός Πρόεδρος της Βενεζουέλας, εάν δεν προκηρυχθούν άμεσα εκλογές στη χώρα αφήνει η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.
Είχαν προηγηθεί ταυτόσημες ανακοινώσεις από Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία. Στο ίδιο μήκος κύματος και το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών. Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και οι περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν ήδη αναγνωρίσει τον Γκου-αϊδό. Αντίθετα Ρωσία και Κίνα έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στον Μαδούρο, με το Πεκίνο να καταγγέλλει εξωτερικές επεμβάσεις στα εσωτερικά της Βενεζουέλας.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδας, μετά από την υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία αφού έλαβε την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και αποτελεί από χθες νόμο του κράτους.

Με δηλώσεις τους, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι χαιρέτισαν τις εξελίξεις, ενώ και ο Γάλλος Πρόεδρος έκανε λόγο για «παράδειγμα θάρρους και ενότητας».
Θετικά σχόλια και από την Τουρκία. Σημειώνει ότι άρθηκαν τα εμπόδια για την ένταξη της γείτονος στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ

«Η Άγκυρα αγνοεί επιδεικτικά το “Βόρεια Μακεδονία” και επιχαίρει για την επικείμενη ένταξη της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.», σχολίασε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΜΔ. Γιώργος Κουμουτσάκος.
«Ξέρουμε πολύ καλά πώς αποκαλεί η Τουρκία τη γείτονα τόσο χρόνια διαχείρισης του ονοματολογικού από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Σχολίασαν κύκλοι της ελληνικής διπλωματίας.

«Είμαστε κομμάτι του δημοκρατικού κόσμου. Έχουμε μια σταθερή και ασφαλή χώρα, Είναι ώρα για την οικονομία» έγραψε στο τουίτερ ο Ζόραν Ζάεφ αποκαλώντας τη χώρα του «Μακεδονία». Προκαλούν τα Σκόπια, σχολίασε ο τομέαρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Η Ελλάδα δεν αντέχει νέο διχασμό, υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και επεσήμανε ότι οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν αφενός να επικεντρωθούν στην εφαρμογή της συμφωνίας με στόχο να διαφυλάξουν “κατά το μέγιστο δυνατό” τα εθνικά συμφέροντα, και αφετέρου στην αποκλιμάκωση της έντασης.

Την αντίδραση του Υπουργείου Πολιτισμού προκάλεσαν οι δηλώσεις περί ιδιοκτησίας των γλυπτών του Παρθενώνα, του διευθυντή του βρετανικού Μουσείου Χάρτβιχ Φίσερ στην εφημερίδα Τα Νέα. Με γραπτή ανακοίνωσή της η Υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά κάνει λόγο «για κυνική, διαχειριστική άποψη» ενώ επισημαίνει ότι Παρόμοιες απόψεις αποτελούν υπολείμματα της αποικιοκρατίας και αγνοούν τη διεθνή συζήτηση και τις Διακηρύξεις της Unesco»

Θλίψη στο δημοσιογραφικό κόσμο και στην οικογένεια του Αθήνα 984. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών χτυπημένη από τον καρκίνο η δημοσιογράφος Μένυα Παπαδοπούλου. Η Μένυα Παπαδοπούλου ήταν μία δραστήρια και πετυχημένη δημοσιογράφος, που εργάστηκε για πολλά χρόνια με ζήλο και συνέπεια, ενώ είχε συνεργασθεί επί 12 χρόνια με τον ΑΘΗΝΑ 9,84, παρουσιάζοντας Πολιτικές εκπομπές και σχολιάζοντας ή αναλύοντας Διεθνή και Διπλωματικά Θέματα. Τα συλλυπητήρια της εκφράζει η ΕΣΗΕΑ . Η κηδεία της Μένυας Παπαδοπούλου θα γίνει το Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2019, στις 12 μ. στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Κάλεσμα στην Τουρκία να αποσύρει τις δυνάμεις της από τα εδάφη της βόρειας Συρίας και να διακόψει την παροχή στήριξης σε αντάρτες έστειλε η κυβέρνηση Μπασάρ αλ-Άσαντ, σημειώνοντας πως αυτό συνιστά προϋπόθεση για την επαν-ενεργοποίηση της διμερούς συμφωνίας του 1998, στον απόηχο της προτροπής της Ρωσίας προς τις δύο χώρες να επιλύσουν τις μεταξύ τους διαφορές στη βάση της συμφωνίας του 1998.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.
ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης 1-0
Αυτή την ώρα: Παναιτωλικός – Ξάνθη
Στις 7 και μισή Πανιώνιος – ΑΕΚ

Καιρός
Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα