back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Χαμηλή παραμένει η διασπορά του κορωνοϊου στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο Λοιμωξιολόγος – Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου 15 νέα κρούσματα και ένας ακόμη θάνατος καταγράφηκαν στην χώρα το τελευταίο 24ωρο, με τη συνολική εικόνα να διαμορφώνεται σε 2834 κρούσματα και 163 θανάτους. 22 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Καλή ήταν η εικόνα στις εκκλησίες, κατά τη σημερινή πρώτη μέρα της λειτουργίας τους παρουσία πιστών, ενώ θετικός είναι και ο απολογισμός από τις παραλίες, παρά τις όποιες εξαιρέσεις, εκτίμησε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς

Με το άνοιγμα των επιχειρήσεων από αύριο και των καταστημάτων εστίασης από τις 25 Μαίου, στις εργασίες τους θα επιστρέψουν, 532.000 εργαζόμενοι, ενώ θα λειτουργεί το 65% των επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή λειτουργίας, είπε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά, τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την επαναλειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων..

Πιο συγκεκριμένα από αύριο … Στα σχολεία επιστρέφουν οι μαθητές της πρώτης και δευτέρας Λυκείου, και οι μαθητές Γυμνασίου.

Επαναλειτουργούν εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά, διαιτολογικά γραφεία, κέντρα περιποίησης σώματος, ζωολογικά πάρκα, βοτανολογικοί κήποι καθώς και όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι..

Άγκυρα σηκώνουν τα πλοία από και προς την Κρήτη, ενώ χωρίς περιορισμούς θα γίνεται η μετακίνηση των πολιτών σε όλη την ηπειρωτική χώρα. Οι αναχωρήσεις λεωφορείων και πλοίων θα γίνονται με το 50% της πληρότητας, ενώ υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας για όλους τους επιβαίνοντες..

Φρένο στα δημοσιεύματα περί ανασχηματισμού βάζουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.. “Το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού είναι στραμμένο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στην επανεκκίνηση του τουρισμού και της οικονομικής δραστηριότητας ώστε να περιοριστεί η απώλεια θέσεων εργασίας. Ανασχηματισμός εν μέσω κρίσης δεν γίνεται” επισημαίνουν οι ίδιες πηγές και εστιάζουν στα υψηλά θετικά ποσοστά που καταγράφονται για την κυβέρνηση σε όλες τις μετρήσεις.

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα, με ενότητα, υπευθυνότητα, δίκαιο επιμερισμό του κόστους της κρίσης και κατάλληλες πρωτοβουλίες θα καταφέρει να οδηγήσει το σκάφος της οικονομίας σε ορθή πορεία, εκφράζει ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Με άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής, κάνει εκτενή αναφορά στις προβλέψεις των ευρωπαϊκών θεσμών, που μιλούν για ύφεση της τάξης του 9,7% το 2020 και ισχυρή ανάκαμψη το 2021, και συμπληρώνει ότι οι εταίροι μας δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα και εκτιμούν ότι το δημόσιο χρέος θα παραμείνει βιώσιμο.

Αδράνεια σκοπιμότητας και αδιανόητες καθυστερήσεις στα μέτρα στήριξης των εργαζομένων καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, ο κ Τσίπρας υπεραμύνεται του προγράμματος ‘’Μένουμε Όρθιοι’’ που έχει συντάξει το κόμμα του και επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει στην έκδοση ευρωοομολόγου, ή εναλλακτικά στην ενίσχυση του Ταμείου Ανάκαμψης με ένα γενναίο πακέτο ρευστότητας.

« Επειδή η προηγούμενη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στηριζόταν σε ένα λεφτόδεντρο και οι πολίτες δεν το πίστεψαν, ο κ Τσίπρας, επανέρχεται αντιγράφοντας το πρόγραμμα “Όρθια Κοινωνία – Ζωντανή Οικονομία’’ του κινήματος αλλαγής, σχολίασε μιλώντας στον ΑΝΤΕΝΑ, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος, Παναγιώτης Βλάχος

Η επάνοδος στην κανονικότητα γίνεται σε συνθήκες μεγάλων κινδύνων και μεγάλων αντιφάσεων. Κινδύνων από τα ελλιπή μέτρα προστασίας, όπως για παράδειγμα στα σχολεία… Και αντιφάσεων, που έχουν να κάνουν με την πίεση να πάρει μπροστά η καπιταλιστική μηχανή υποστηρίζει με συνέντευξή του στη Real news, ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος ζητά εκ νέου την επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας. ‘’Η πανδημία λειτούργησε ως καταλύτης για μια νέα κρίση του καπιταλισμού’’ λέει ο κ Κουτσούμπας και προτρέπει τον λαό να πει ΌΧΙ στα νέα δήθεν έκτακτα αντεργατικά μέτρα.

Ο ΑΘΗΝΑ 9,84, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, ανοίγει τα μικρόφωνα σε οργανώσεις, συλλογικότητες, ομάδες και πρόσωπα που δίνουν τη μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία όλων. Συζητήσεις και αφιερώματα υπάρχουν σε όλες τις ζώνες του προγράμματος, ενώ κάθε ώρα, αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων, ακούμε τους εκπροσώπους των οργανώσεων.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις και αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα