back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πυρόπληκτων έξω από τη Βουλή

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας έξω από τη Βουλή πυρόπληκτοι από τη Ραφήνα και τον Μαραθώνα, ενώ επέδωσαν υπόμνημα στον πρόεδρο του Σώματος και στα κόμματα, στο οποίο τονίζεται ότι «τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί δεν επαρκούν».

Αντίστοιχο υπόμνημα κατατέθηκε και στην Περιφέρεια Αττικής.

Οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών έφτασαν το απόγευμα με πούλμαν στη Βουλή.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρηγα και η ηθοποιός Τιτίκα Σαριγκούλη, της οποίας το σπίτι έχει καεί.

Στο κάλεσμα τους αναφέρουν ότι, τα μέτρα που εξήγγειλε και υλοποιεί η κυβέρνηση για τη στήριξή τους δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο για την κάλυψη των αναγκών που δημιούργησαν οι εγκληματικοί χειρισμοί των κυβερνώντων οι οποίοι προκάλεσαν την ανείπωτη τραγωδία της 23ης Ιουλίου.

[su_slider source=”media: 17814,17813″ width=”700″ height=”420″ title=”no”]

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση τους τονίζονται τα εξής:

«Οι αποζημιώσεις που προβλέπονται για τους πυρόπληκτους δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες.

Με την τροπολογία για τα αυθαίρετα, η κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες διαχείρισης της αυθαίρετης δόμησης, εφαρμόζοντας ήδη ψηφισμένους νόμους και θεσμοθετημένους μηχανισμούς, αφήνοντας στο απυρόβλητο το σημερινό θεσμικό πλαίσιο εμπορευματοποίησης της χρήσης γης, των δασών, του αιγιαλού.

Ο λαός να εντείνει την πάλη του για να μη θρηνήσουμε ξανά ανθρώπινα θύματα και υλικές καταστροφές. Να απαιτήσει άμεσα μέτρα για έργα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης, για να υπάρξουν υποδομή πρόβλεψης και πρόληψης, πραγματικός και εφαρμόσιμος σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης. Να καλυφθούν τα μεγάλα κενά σε ειδικευμένο δυναμικό και υποδομές».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα