Search
ΔΕΘ

Αμερικανική απόβαση στη ΔΕΘ

1619

Αμερικανικοί κολοσσοί κάνουν κυριολεκτικά απόβαση στη φετινή ΔΕΘ. Ποτέ άλλοτε τόσο μεγάλες αμερικανικές εταιρείες και τόσο ισχυρές δεν έχουν κατέβει όλες μαζί στην Ευρώπη σε μια έκθεση.
Έτσι λοιπόν στο αμερικανικό περίπτερο με το νούμερο 13 (συνολική έκταση 6.000 τ.μ) θα συμμετέχουν εταιρίες κολοσσοί.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΔΕΘ και την παρουσίαση που έγινε από το ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο θα είναι: Microsoft, Google, Cisco, Coca Cola, Lockheed Martin Corporation, Hewlett Packard, Caesars, Facebook, Exxon Mobil. Pfizer κλπ. Το παρών θα δώσουν και όμιλοι από την άλλη πλευρά του ατλαντικού που δεν είχαν έως τώρα δραστηριοποιηθεί στην Ευρώπη και εκεί ίσως να παρουσιάζονται οι μεγαλύτερες ευκαιρίες αυξάνοντας των αριθμό των αμερικανικών εταιριών συνολικά στις 52.

Είναι γεγονός πως ο ξενοδοχειακός και ο ενεργειακός κλάδος συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των Αμερικανών επενδυτών. Στη συμπρωτεύουσα θα βρεθεί, όπως έχει γίνει γνωστό, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίμπουρ Ρος και διευθύνοντες σύμβουλοι πολλών σημαντικών ομίλων των ΗΠΑ.

Αν σκεφτεί κανείς πως οι Αμερικανοί πριν από λίγα χρόνια εξέταζαν ακόμη και το κλείσιμο του προξενείου τους στη Θεσσαλονίκη, δεν είναι να απορεί για την τροπή που πήραν τα πράγματα. Τώρα, 18 χρόνια μετά την τελευταία επίσημη συμμετοχή τους στη ΔΕΘ, επιχειρούν, διόλου τυχαία μια δυναμική επιστροφή, με στόχο την ανακατάληψη της απολεσθείσας επιρροής τους. Το πόσο πολύ το θέλουν αυτό, έχει ήδη φανεί. Τόσο από τις ενέργειες του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, που υποστήριξε ένθερμα τις επενδύσεις στην Ελλάδα μέσω των κατά καιρούς δηλώσεων του για ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα μας.

Η ελληνική συμμετοχή

Σχετικά με τον επιχειρηματικό χαρακτήρα της 83ης ΔΕΘ, η φετινή διοργάνωση θα υποδεχθεί 100 ελληνικές start ups στο περίπτερο 12, που θα αναδείξουν το πρόσωπο μιας άλλης Ελλάδας, σε μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της ΔΕΘ-Helexpo.

Το ελληνικό επιχειρείν δίνει και φέτος ψήφο εμπιστοσύνης στη διοργάνωση, με τον επιχειρηματικό χαρακτήρα της να είναι ενισχυμένος, υπό την «ομπρέλα» και της συμμετοχής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Όλα τα επιμελητήρια της χώρας θα φιλοξενηθούν σε δύο περίπτερα.
Παράλληλα, θεματικά αφιερώματα που θα καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων, από την εκπαίδευση, την αυτοκίνηση, την ενέργεια μέχρι την ομορφιά, την γαστρονομία και το e-gaming, θα υποδέχονται τους επισκέπτες, με πολλές δράσεις και εκδηλώσεις.
Πλούσιο θα είναι και το πρόγραμμα των music events της 83ης ΔΕΘ με μεγάλα ονόματα και μία συναυλία κάθε μέρα, την οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθούν με το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση.

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα ανοίξει τις πύλες της στις 8 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 16 του ίδιου μήνα θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών με τις δεκάδες εκδηλώσεις και θεματικές ενότητές της. Με περισσότερους από 1.500 εκθέτες και πλήρη εκθεσιακή κάλυψη, στεγασμένου και υπαίθριου χώρου, η 83η ΔΕΘ αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη της δεκαετίας.
Πέραν όμως της αμερικανικής παρουσίας, συνολικά οι διεθνείς συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση θα είναι σημαντικές, με το περίπτερο 6 που θα τις υποδεχτεί να είναι πλέον πλήρες. Ο αριθμός των ξένων συμμετοχών ανέρχεται φέτος σε 22 έναντι των 18 της προηγούμενης διοργάνωσης, ενώ έχει αυξηθεί κατά 40% ο εκθεσιακός χώρος που καταλαμβάνουν. Μάλιστα, για πρώτη φορά συμμετέχουν στη ΔΕΘ η Πορτογαλία και το Ουζμπεκιστάν.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η συμμετοχή της Ινδίας είναι ιδιαίτερα αυξημένη και λειτουργεί και ως προπομπός για την 84η ΔΕΘ, όπου θα είναι τιμώμενη χώρα. Με μεγάλη συμμετοχή έρχεται και η Κίνα, συνεχίζοντας την περσινή επιτυχημένη παρουσία της, όταν είχε εκείνη την ιδιότητα της τιμώμενης χώρας.

Χρ. Κούσιου

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *